Płatność
Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)
Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002
W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick
Gotówka przy odbiorze osobistym
Wysyłka
Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym
Odbiór osobisty
ul. Lubartowska 56 w Lublinie
Kontakt z nami
ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 21
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.30-16.30
Kuchnia alergików
Autor: Jakimowicz-Klein B.
Wydawca: Astrum
Wydanie, Rok wyd: I, 2005
Ilość stron: 176
Format: 14,5 x 20,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]27720
Opis:
Autorka w swojej książce "Kuchnia alergików" wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego. "Kuchnia alergików" ułatwi przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.
Spis treści:
Wstęp
1. Niepożądane reakcje po spożyciu pokarmów
2. Alergia pokarmowa a nietolerancja pokarmowa
3. Najczęstsze alergeny pokarmowe
4. Reakcje krzyżowe
5. Objawy alergii pokarmowej
6. Typy alergii pokarmowych
7. Leczenie alergii pokarmowych
8. Dieta dzieci z alergią pokarmową
9. Dieta w astmie oskrzelowej
10. Przepisy
10.1. Dieta stosowana w uczuleniach na białka zbóż (dieta bezglutenowa)
10.2. Dieta stosowana w uczuleniach na białka mleka krowiego
10.3. Dieta dla osób uczulonych na gluten i mleko krowie
10.4. Dieta dla osób uczulonych na białko jajka kurzego
10.5. Dieta dla osób uczulonych na mleko krowie i białko jajka kurzego
10.6. Dieta dla osób uczulonych na gluten i białko jajka kurzego
10.7. Dieta dla osób uczulonych na środki konserwujące i barwniki
Bibliografia
Indeks