| Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko Piotr Bikont Rok wydania: 2011 Wydawnictwo: Rebis Kategorie: kulinaria Oprawa: oprawa twarda
Napisana przez Piotr Bikonta książka poświęcona kuchni Żydów polskich.
Piotr Bikont, reżyser, dziennikarz i krytyk kulinarny, kreśli w tej niezwykłej, bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej, dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy, czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna, dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni, jak i kolekcjonerów pięknych książek.
Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism, jak "Wprost" i "Newsweek". Jest także współautorem znanych i popularnych książek, m.in. Dialogów języka z podniebieniem, Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami.. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.
Dodatkowe informacje
![](http://www.vitruvianart.pl/allegro/images/logo_duze.png) | Centrum Taniej Książki & CD KRUK (d. w Hali Koszyki) na tyłach DH SEZAM, obok sklepu Skala, znajdujemy się w sklepie spożywczym MIÓD MALINA ul. Świętokrzyska 31/33A 00-049 Warszawa
email: [zasłonięte]@op.pl lub przez opcję "zadaj pytanie sprzedającemu" tel.: 0 22 [zasłonięte] 89 NIP: 521[zasłonięte]053-46
Godziny otwarcia: poniedziałek - piątek / 10-11 i 14-18 sobota / 10-16
|
UWAGA ! Decydując się na zakup - proszę o zapoznanie się z informacjami na stronie O mnie oraz Regulaminem. Życzymy miłej licytacji na naszych aukcjach oraz zadowolenia z zakupionego towaru! Zespół Firmy Księgarskiej KRUK | |