KUCHENKA INDUKCYJNA DWUPŁYTOWA NIEMIECKIEJ FIRMY QUIGG
Wysokiej jakości żaroodporna płyta kuchenna ze szkła kryształowego z dwoma polami grzewczymi; przeznaczona do wszystkich naczyń kuchennych z dnem magnetycznym; zapewnia błyskawiczne i energooszczędne gotowanie potraw; 10 poziomów mocy i temperatury (60–240 °C); prosty w obsłudze panel dotykowy umożliwia indywidualną regulację pracy każdego z pól grzewczych, a dwa oddzielne wyświetlacze LED pokazują czas, moc i temperaturę; programator czasowy (timer) do 180 min., automatyczne wyłączenie po 120 min.; zabezpieczenie przed uruchomieniem przez dzieci, zabezpieczenie przed przegrzaniem; antypoślizgowe gumowe nóżki zapewniające stabilność urządzenia; długość kabla zasilającego: 150 cm; wymiary: 60,5 × 36 × 6,3 cm; certyfikaty: GS-Zeichen, TüV Rheinland, CE
Oszczędność czasu i energii, w czasie podgrzewania płyta pozostaje zimna, ceramiczna powierzchnia płyty - łatwe czyszczenie i wysokie bezpieczeństwo, pole grzejne jest wyłączane zaraz po odstawieniu naczynia, dodatkowym atutem jest możliwość wpuszczenia płyty w blat roboczy
moc: 3500 W
dwie płyty indukcyjne z oddzielną obsługą
2 x 10 poziomów mocy 60°C - 240°C
2 wyświetlacze LED - pokazują czas/moc/temperaturę
automatyczne odłączanie po ok. 120 minutach
zabezpieczenie przed dziećmi
wysokiej jakości powierzchnia ze szkła kryształowego
panel z czujnikami dotykowymi
regulator czasu pracy - 3 godziny
antypoślizgowe gumowe nóżki
długość kabla 150 cm
ciężar ok. 5,8 kg
Indukcyjna płyta ceramiczna wizualnie nie różni się od innych płyt ceramicznych. Różnica polega na sposobie grzania. Ciepło wytwarzane jest dzięki wykorzystaniu zjawiska indukcji elektromagnetycznej.
W płytach indukcyjnych energia elektryczna jest odpowiednio przetwarzana, w wyniku czego ciepło jest wytwarzane bezpośrednio na dnie naczynia. Wygląda to inaczej niż w przypadku pól grzejnych w płytach ceramicznych. Tam energia dociera do grzałki, grzałka ogrzewa pole, a pole – garnek. W płytach indukcyjnych ciepło wytwarzane jest bez grzałki i bez pośrednictwa płyty. Nagrzewanie się płyty jest wynikiem wtórnego przekazywania ciepła z naczynia do płyty.
Indukcyjne płyty ceramiczne są jeszcze nowością. Ich zaletą jest przede wszystkim oszczędność energii (w porównaniu ze standardowymi płytami ceramicznymi do 25%), skrócony czas gotowania (do 30%).
Wyjątkowo szybka - oszczędza czas Bez długiego czasu oczekiwania – 2 litry wody podgrzewa o 60% szybciej niż kuchnie tradycyjne. Oszczędzasz mnóstwo czasu i energii.
Precyzyjna Z indukcją, gotowanie w ściśle określonej temperaturze jest dziecinnie proste ponieważ energia daje się ustawiać precyzyjnie i natychmiastowo.
Energooszczędna Po wybraniu danego nastawienia kuchnia przekazuje energię jak tylko palnik zostaje włączony. Czujnik wykrywający garnek zapewnia automatyczne dostosowanie średnicy palnika do wielkości garnka. Czujnik temperatury wykrywa garnki, których zawartość wyparowała i automatycznie wyłącza palnik. Tym sposobem nie marnotrawi energii oraz sprzyja bezpieczeństwu.
Bezpieczna Ponieważ płyta grzewcza pozostaje praktycznie zimna, nie poparzysz sobie rąk. Jeśli nie ma garnka na danym palniku , nie rozgrzewa się on, nawet jak zostanie włączony. Automatyczny wyłącznik wyłącza palnik jeśli przez określony czas pozostanie on w ciągłym działaniu.
Łatwa w utrzymaniu Ponieważ płyta grzewcza, jako taka, nie rozgrzewa się, praktycznie nic się na niej nie przypala. Koniec z męczącym skrobaniem przypalonych pozostałości. Wystarczy przetrzeć powierzchnię wilgotną ściereczką.
UDZIELAM MIESIĘCZNEJ GWARANCJI ROZRUCHOWEJ. SPRZĘT JEST NOWY, NIE POSIADA ŻADNYCH WAD UKRYTYCH. KONTAKT TELEFONICZNY POD NUMEREM 883[zasłonięte]521.