KUCHENKA INDUKCYJNA 2000W FIRST FA-5095
Moc max. 2000W
Zakres temperatur: 70°C - 240°C w 5-stopniowej skali
Ustawienie poziomu mocy w zakresie 500 - 2000W
Wyświetlacz LCD podający moc, czas oraz temperaturę.
System cool touch zapobiegający oparzeniom
Automatyczne wykrywanie średnicy naczynia
Funkcja podtrzymywania temperatury
Elektroniczny panel dotykowy pozwalający na wybór trybów pracy, regulację temperatury, mocy grzania oraz czasu gotowania
Diody kontrolne
Ustawienie czasu gotowania (TIMER 1-120min)
Minimalna średnica dna naczynia Ø8cm
Maksymalna średnica dna naczynia Ø22cm
Zabezpieczenie przed przepięciem
Automatyczny wyłącznik/włącznik
Specjalna super gładka powłoka zapewniająca niezwykle łatwe i szybkie czyszczenie płyty
Instrukcja w jęz. Polskim
Zasilanie: 220V - 240V
Wymiary kuchenki: 39cm x 32cm x 7cm
Waga ok. 3.0kg
Indukcyjne płyty ceramiczne to najbardziej nowoczesne i ekonomiczne gotowanie! Pomimo wizualnego podobieństwa do zwykłych płyt ceramicznych płyty indukcyjne znacznie się od nich różnią. Ciepło w nich wytwarzane powstaje dzięki wykorzystaniu zjawiska indukcji elektromagnetycznej. W płytach indukcyjnych energia elektryczna jest odpowiednio przetwarzana, w wyniku czego ciepło jest wytwarzane bezpośrednio na dnie naczynia. Wygląda to inaczej niż w przypadku pól grzejnych w płytach ceramicznych. Tam energia dociera do grzałki, grzałka ogrzewa pole, a pole - garnek. W płytach indukcyjnych ciepło wytwarzane jest bez grzałki i bez pośrednictwa płyty. Nagrzewanie się płyty jest wynikiem wtórnego przekazywania ciepła z naczynia do płyty. Ich zaletą jest przede wszystkim oszczędność energii (w porównaniu ze standardowymi płytami ceramicznymi do 25%), skrócony czas gotowania (do 30%). Oszczędność czasu 55% w porównaniu z konwencjonalnymi płytkami grzejnymi. Do płyt indukcyjnych należy używać specjalnych naczyń z metali ferromagnetycznych. Do kupienia w dużym wyborze w naszej ofercie.
| |