kuchenka elektryczna amica, nowa
6 funkcji piekarnika
supergrill
kontakt 663 [zasłonięte] 446 lub 695 [zasłonięte] 783
Piekarnik posiada 6 funkcji, z których każda przeznaczona jest do przygotowania innego rodzaju potrawy. Supergrill, na przykład, jest idealny do przyrządzenia kiełbasek lub szaszłyków. Wnętrze piekarnika pokrywa specjalna emalia łatwoczyszcząca. Dzięki niej tłuszcz lub resztki potraw nie przywierają do ścianek komory piekarnika. Czyszczenie jest znacznie łatwiejsze. Na płycie ceramicznej znajdują się cztery pola HiLight. Są to pola elektryczne tzw. szybkogrzejne, uzyskujące pełną moc grzewczą w niecałe 10 sekund. Dwa z nich to pola Dual, w których powierzchnię grzejną można dostosować do średnicy garnka.
Linia
Practica
Kolor
Biały
Rodzaj piekarnika
Elektryczny
Fizyczne
Front
Tradycyjny
Wysokość [cm]
85
Szerokość [cm]
50
Głębokość [cm]
60
Funkcje
Programowanie
Nie
Termoregulator [st. C]
Max 250
Wskaźnik opadania ciepła
Tak
Płyta
Rodzaj płyty
Ceramiczna
Ilość pól grzejnych
4
Pole 1
Pole 2
Pole 3
Pole 4
Pole 5
Nie dotyczy
Piekarnik
Grill
tak
Wymuszony obieg powietrza
Ilość funkcji
6
Rodzaje funkcji
Funkcja przeznaczona do przyrządzania na ruszcie np. steków, kiełbasek, szaszłyków. Umieszczona w górnej części piekarnika grzałka umożliwia opiekanie. Zwiększenie chrupkości potraw można uzyskać podczas opiekania przy lekko uchylonych drzwiach.
Pieczenie z wykorzystaniem górnej i dolnej grzałki to tradycyjny sposób nagrzewu pozwalający na pieczenie według większości przepisów kulinarnych.
Włączony grill oraz grzejnik górny pozwalają na uzyskanie większej powierzchni grzejnej. Takie ustawienie nagrzewu umożliwia grillowanie na ruszcie dużych porcji oraz opiekanie drobiu na rożnie obrotowym.
Grill z nawiewem powietrza opieka ze wspaniałymi efektami duże sztuki pieczeni, np. gęś czy kaczkę. Mięso jest wewnątrz upieczone i soczyste, a na wierzchu pokryte smakowitą, chrupiącą skórką. Grillowanie przy włączonym wentylatorze jest krótsze i równomierne ze względu na szybszy ruch gorącego powietrza.
Rozprowadza gorące powietrze w piekarniku.
Ten sposób ogrzewania polega na rozprowadzeniu przez wentylator ciepła wytworzonego przez górną i dolną grzałkę, aby można było piec zarówno na jednym poziomie, jak i na dwóch jednocześnie. Jest to inaczej konwencjonalny sposób pieczenia z użyciem wentylatora. Nadaje się szczególnie do potraw wymagających równomiernego pieczenia, np. biszkoptów.
Rożen obrotowy
nie
Termosonda
Moc
Przyłączeniowa [kW]
8
Grilla [kW]
2
Klasa energetyczna
A
Techniczne
Pojemność piekarnika [l]
54
Ilość szyb w drzwiach
Czyszczenie piekarnika
Emalia łatwoczyszcząca
Prowadnice
Wytłaczane
Oświetlenie wnętrza
Konstrukcja
Szuflada na prowadnicach rolkowych