Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KUŁAKOWSKI, WASILEWSKI - KURCZĘTA BROJLERY

28-01-2014, 1:41
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 20 zł     
Użytkownik net-mart
numer aukcji: 3894826657
Miejscowość Opole
Wyświetleń: 8   
Koniec: 28-01-2014 01:37:07

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

"KURCZĘTA BROJLERY" , O.KUŁAKOWSKI, J.WASILEWSKI; PWRiL;  stan :  bdb (stan okładki : minus bdb); przesyłka polecona : 8,00 zł.


    
 SPIS TREŚCI :

Wstęp..................        5

1.   Znaczenie i rozwój produkcji brojlerów........        7
Współpraca w krajach RWPG w produkcji brojlerów .....       14 i
Rozwój  produkcji brojlerów w Polsce.........       21
Perspektywy rozwoju produkcji brojlerów........      30

2.   Uzyskiwanie piskląt mięsnych...........       33
Rasy kur mięsnych............,                  34
Fermy hodowlane...............       39
Reprodukcja.................      42
Wychów i żywienie materiału reprodukcyjnego z firm Euribrid i Lohmann    ................      -46
Zbiór, odkażanie i magazynowanie jaj........       55
Lęgi...................       58
Jakość piskląt mięsnych.............      66
Odbiór i transport piskląt.............      71

3.   Warunki w pomieszczeniach dla kurcząt brojlerów.....       75
Ogrzewanie.................       75
Wentylacja i  wilgotność    .............       83
Oświetlenie.................       92
Obsada..................       93
Budynki do odchowu brojlerów i ich wyposażenie......       93
Lokalizacja i konstrukcja budynków.........       95
Wychowalnie brojlerów.............     108
Wychowalnia brojlerów produkcji Zakładów Sprzętu i Urządzeń Drobiarskich w Gostyniu..........     108
Brojlernia według typowej dokumentacji BISPROL .     .     .   ..     113
Wychowalnia brojlerów projektu mgr inż. M. Wieliszewskiego (kartuska)........     116
Urządzenia................     120
Urządzenia do karmienia i pojenia........     121
Mechaniczne urządzenia do usuwania nawozu.....     132
Mechaniczne urządzenia do mycia i odkażania brojlerni    .     .     133
Urządzenia do wprowadzania do linii pojenia leków rozpuszczalnych w wodzie.............     133
Sprzęt.................     135
Głęboka ściółka...............     137
Schemat organizacyjny kombinatu produkcji brojlerów w Polsce .     .     141

4.   Żywienie brojlerów..............     146
Składniki  pokarmowe.............     146
Mieszanki paszowe  dla kurcząt brojlerów........     159
Technika żywienia...............     168
Możliwości  zmniejszenia zużycia paszy.........     172
Standard przyrostów i zużycie paszy..........     178

5.   Organizacja i technologia produkcji.........     181
Przygotowanie  do  odchowu    .........   182
Odchów  w  pierwszych  dniach...........     186
Odchów starszych kurcząt.............     187
Systemy  odchowu  brojlerów............     191
Najważniejsze   wskazania..............194
Dochodowość   produkcji  brojlerów..........    198

6.   Ubój i obróbka kurcząt.............     200

7.   Warunki sanitarno-weterynaryjne..........     205
Higiena odchowu brojlerów............     205
Choroby brojlerów............      208
Choroby niezakaźne..............     209
Choroby zakaźne...............     211
Choroby inwazyjne......     ........     214
Odkażanie pomieszezeń i sprzętu...........     216

8.   Warunki  kontraktacji  brojlerów  ..........     219