KSYLITOL (XYLITOL)
Pojemność: 500g
Naturalna substancja słodząca, stosowany jako zamiennik białego cukru.
Stosowany jako zdrowy zamiennik białego cukru (nie nadaje się do pieczenia ciast drożdżowych) - polecany przez Pana Jerzego Ziębę. Ksylitol jest substancją słodzącą pochodzenia roślinnego (zdrewniałe części roślin). Ksylitol wytwarza się naturalnie w organizmie człowieka w ilości ok. 15 g dziennie w procesach trawienia.
Ksylitol dodatkowo:
- jest skuteczny w przeciwdziałaniu Candida albicans
- goi i naprawia, wzmacnia układ immunologiczny
- broni przed degeneracyjnymi, chronicznymi chorobami
- ma własności opóźniające proces starzenia
- jest pięciowęglowym cukrem, co oznacza, że ma własności bakteriobójcze, zapobiega rozwojowi bakterii - wszystkie formy cukru w tym sorbitol są sześciowęglowymi cukrami, które wzmacniają niebezpieczne bakterie i grzyby
- podczas gdy cukier tworzy kwasy, ksylitol ma charakter zasadowy
Należy wprowadzać do diety stopniowo (zaczynając od 1⁄2 łyżeczki dziennie). Zaleca się maksymalne spożycie do 10
łyżeczek dziennie. Spożycie w nadmiernych ilościach ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze |
W 100g |
W 1 porcji (1 łyżeczka 5g) |
Wartość energetyczna |
1750kJ/418kcal |
87,5kJ/21kcal |
Tłuszcz |
0g |
0g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0g |
0g |
Węglowodany |
Min. 99,5g |
Min. 4,97g |
Białko |
0g |
0g |
Sól |
0g |
0g |
ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW
W razie jakichkolwiek pytań, bądź problemów prosimy o kontakt telefoniczny, lub mailowy.
Zawsze służymy pomocą i profesjonalnym wsparciem technicznym.