![](http://pub.kleimy.pl/biochemik/intenson/logo.jpg)
KSYLITOL (XYLITOL)
Pojemność:
1kg
Naturalna
substancja słodząca, stosowany jako zamiennik białego cukru.
Stosowany
jako zdrowy zamiennik białego cukru (nie nadaje się do pieczenia ciast
drożdżowych) - polecany przez Pana Jerzego Ziębę. Ksylitol jest
substancją słodzącą pochodzenia roślinnego (zdrewniałe części roślin).
Ksylitol wytwarza się naturalnie w organizmie człowieka w ilości ok. 15
g dziennie w procesach trawienia.
Ksylitol dodatkowo:
- jest skuteczny w przeciwdziałaniu Candida albicans
- goi i naprawia, wzmacnia układ immunologiczny
- broni przed degeneracyjnymi, chronicznymi chorobami
- ma własności opóźniające proces starzenia
- jest pięciowęglowym cukrem, co oznacza, że ma własności
bakteriobójcze, zapobiega rozwojowi bakterii - wszystkie
formy cukru w tym sorbitol są sześciowęglowymi cukrami,
które wzmacniają niebezpieczne bakterie i grzyby
- podczas gdy cukier tworzy kwasy, ksylitol ma charakter zasadowy
Należy wprowadzać do diety stopniowo (zaczynając od 1⁄2
łyżeczki dziennie). Zaleca się maksymalne spożycie do 10
łyżeczek dziennie. Spożycie w nadmiernych ilościach ilościach może
wywołać efekt przeczyszczający.
Wartości
odżywcze |
W
100g |
W
1 porcji (1 łyżeczka 5g) |
Wartość
energetyczna |
1750kJ/418kcal |
87,5kJ/21kcal |
Tłuszcz |
0g |
0g |
W
tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0g |
0g |
Węglowodany |
Min.
99,5g |
Min.
4,97g |
Białko |
0g |
0g |
Sól |
0g |
0g |
ZAPRASZAMY
DO ZAKUPÓW
W
razie jakichkolwiek
pytań, bądź problemów prosimy o
kontakt telefoniczny, lub
mailowy.
Zawsze służymy pomocą i profesjonalnym wsparciem technicznym.