OPIS PRODUKTU
KSYLITOL 3 kg
Stosowany w przemyśle spożywczym do słodzenia jako dodatek do żywności, głównie gum do żucia i cukierków. Zalecany dla diabetyków. Ksylitol uznano za substancję, która nie wywołuje próchnicy. Jest on całkowicie bezpieczny niezależnie od spożywanej ilości dziennej. Ksylitol wytwarza się naturalnie w organizmie człowieka w ilości ok. 15 g dziennie w procesach trawienia. Nie jest przyczyną powstawania próchnicy, a jego spożycie może sprzyjać likwidacji płytki nazębnej jak również np. pomagać w leczeniu zakażenia jamy ustnej.
wzmacnia układ immunologiczny
broni przed degeneracyjnymi, chronicznymi chorobami
posiada właściwości opóźniające proces starzenia się
zwiększa przyswajanie wapnia i magnezu, przywracając właściwą konsystencję kości, poprzez ich mineralizację
zapobiega rozwojowi bakterii i ma własności bakteriobójcze
posiada niski indeks glikemiczny - IG 8, co sprawia, że produkt jest bezpieczny dla diabetyków
stymuluje niskie zapotrzebowanie organizmu na insulinę i utrzymując jej poziom
przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia się tkanek i narządów wewnętrznych oraz przyczynia się do przedłużania ich sprawności
regularne płukanie jamy ustnej roztworem ksylitolu przywraca właściwe PH jamy ustnej
remineralizuje szkliwo
leczy (zasklepia) drobne ubytki
zapobiega również chorobom przyzębia, zapaleniu dziąseł i parodontozie
stymuluje produkcję śliny, co jest istotne dla osób cierpiących na suchość w ustach
zapobiega zajadom i nieprzyjemnemu zapachowi z ust
płukanie nosa roztworem ksylitolu stymuluje samoistne oczyszczanie przewodów nosowych, co redukuje problemy związane z alergiami i astmą oraz infekcjami zatok i gardła
NAUKOWCY FIŃSCY ZALECAJĄ SPOŻYWANIE CONAJMNIEJ 40gr KSYLITOLU DZIENNIE
|