Dane adresowe sprzedawcy: novoPharma Sp. z o.o. ul. Opolska 11-19 52-010 Wrocław
Przesyłki wysyłamy do 24 godzin od zaksięgowania kwoty zakupu na naszym koncie (w przypadku zapłaty przelewem bankowym lub płatności allegro).
Koszt przesyłek:
A) paczka priorytetowa
1 kg - 12 zł
2 kg - 13 zł
3 kg - 14 zł
4 kg - 15 zł
5 kg - 16 zł
6 kg - 17 zł
7 kg - 18 zł
8 kg - 19 zł
powyżej 8 kg przesyłka GRATIS
B) przesyłka pobraniowa
1 kg - 20 zł
każdy następny kg dodatkowo 2 zł
Nie wysyłamy przesyłek pobraniowych do kupujących, posiadających poniżej 5 pozytywnych komentarzy
|
Przedmiotem aukcji jest KSYLITOL FIŃSKI cukier brzozowy. firmy DANISCO
Opakowanie zawiera 1000 g produktu.
Opakowania są zabezpieczone zgrzewem przed niepowołanym otwarciem.
Dlaczego zakupy u nas? To proste - jesteśmy bezpośrednim importerem Fińskiego ksylitolu produkcji Danisco. Zapewniamy bezpieczeństwo produktu i pełną higienę podczas całego procesu konfekcjonowania. Nie prowadzimy firmy w garażu, piwnicy itp. miejscach.
Nasza firma jest pod stałą kontrolą SANEPIDU, posiadamy wdrożony system bezpieczeństwa żywności HACCAP. Gwarancją jakości niech będzie również zatwierdzenie firmy jako exportera do USA przez FDA - amerykańską agencję do spraw bezpieczeństwa żywności. Naszym głównym profilem produkcji są suplementy diety. Jako firma farmaceutyczna posiadamy wiedzę i doświadczenie by gwarantować Tobie pełne bezpieczeństwo produktu.
Zapraszamy do zakupu KSYLITOLU produkcji Danisco.
Do każdego opakowanie dołączamy kopię oryginalnego certyfiktu producenta. Gwarantujemy zawsze świeży produkt z długim terminem przydatności (aktualnie jest to grudzień 2013r)
Zaufaj fachowcom, kupuj tylko z pewnego źródła!
Ksylitol jest tak zwanym alkoholem cukrowym, uzyskiwanym najczęściej z drzewa brzozy. W jego cząsteczce jest 5 atomów węgla. W przeciwieństwie do cukrów 6-cio i 12-sto węglowych takich jak: glukoza, fruktoza, sacharoza i laktoza nie fermentuje w przewodzie pokarmowym.
Ksylitol jest powoli przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad 14-krotnie niższy indeks glikemiczny od cukru. Dzięki temu jest bardzo bezpieczny dla diabetyków. Utrzymując niski poziom insuliny, przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia. Ponadto zawiera prawie 2-razy mniej kalorii niż cukier!
Zalecany jest dla osób zagrożonych i dotkniętych osteoporozą, gdyż zwiększa przyswajanie wapnia, przywracając w ten sposób właściwą konsystencję kości. Dzięki antybakteryjnemu działaniu podnosi odporność organizmu. Potrafi likwidować drobne ubytki próchnicze oraz zapalenie dziąseł i ozębnej poprzez przywracanie właściwego pH śliny (dlatego przed przełknięciem zalecane jest przepłukiwanie rozpuszczonym w ślinie ksylitolem jamy ustnej - nawet już po umyciu zębów).
Ksylitol jest skutecznym środkiem przeciwko szkodliwym bakteriom jelit- np. Helicobacter pylori której przypisuje się między innymi owrzodzenie żołądka. Ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków - na przykład Candida albicans - w przewodzie pokarmowym. Zmniejsza też łaknienie cukru. Fińscy naukowcy zalecają spożywanie do 40 g Ksylitolu dziennie, dla wydatnego wzmocnienia tkanki kostnej. Ksylitol może zastąpić cukier do przyrządzania różnych produktów kulinarnych .
W przyrodzie ksylitol jest szeroko rozpowszechniony, choć występuje w małych ilościach. Można go znaleźć w niektórych owocach, jagodach, grzybach, warzywach, twardym drewnie (szczególnie brzozowym - Finowie nazywają go stąd "brzozowym cukrem") i kolbach kukurydzy. W garści malin jest niespełna gram ksylitolu. Nasze organizmy w swoim codziennym metabolizmie używają ksylitolu, produkując go w ilości 15 gramów z różnych źródeł pokarmu. Przez organizm ludzki ksylitol jest powoli stopniowo przyswajany, osiągając wartość kaloryczną niższą o 40% niż inne węglowodany. Z tych względów daje on w efekcie istotnie zmniejszone: wzrost poziomu glukozy we krwi oraz reakcję insulinową organizmu na wchłanianie glukozy (o przeszło 60% serum insuliny mniej w krytycznym czasie 30 min. niż dla glukozy czy cukru). W ten sposób możliwe jest osiąganie przez diabetyków kontroli poziomu glukozy we krwi, poziomu lipidów i wagi ciała. Odkryty w 1891 roku stosowany jest ksylitol od lat 60-tych XX wieku. W szeregu krajów popularny zamiennik cukru dla diabetyków. FDA i JEFCA, organ doradczy WHO i FAQ stwierdził, że dla ksylitolu nie istnieje granica spożycia (ADI - dopuszczalna dzienna dawka), co znaczy, że jest on całkowicie bezpieczny niezależnie od spożywanej ilości dziennej.
Ponad 25 lat badań potwierdza, że ksylitol jest najlepszym zamiennikiem cukru dla zębów. Używanie ksylitolu redukuje stopień psucia się zębów zarówno dla grupy o wysokim ryzyku (znaczny stopień uszkodzenia uzębienia) jak i niskim (brak oznak próchnicy i wysoka dbałość o zęby). Badania, które uzyskały aprobatę 6 narodowych związków dentystycznych wykazują, że 4 do 12 gramów są wystarczające do całkowitego i trwałego zabezpieczenia zębów. Zastępuje on też skutecznie, dzięki podwyższeniu odczynu PH w ustach, odświeżacze oddechu. Dobroczynny wpływ ksylitolu jest odnotowywany nie tylko w powstrzymywaniu rozwoju bakterii z gatunku Sterptococcus mutans powodujących próchnicę, ale także tych z gatunku Sterptococcus pneumoniae, powodujących ostre zapalenie ucha środkowego. Badacze z Iowa wykazali natomiast, iż ksylitol może być środkiem zapobiegawczym przeciw bakteryjnemu zakażeniu płuc i oskrzeli u chorych na mukowiscydozę.
Ksylitol jest bardzo wskazany dla osób pragnących odchudzać się (bez ascetycznego odmawiania sobie słodyczy) ze względu na to, iż poza bezspornymi zaletami (zmniejszenie zapotrzebowania na insulinę i własnościami bakteriobójczymi) dostarcza on organizmowi o 40% mniej kalorii niż cukier, a jest (w 100%) równie słodki. Ksylitol ułatwia mineralizację (przyswajanie minerałów przez organizm) np. przyswajanie wapnia przez kości, a więc działa wspomagająco przy osteoporozie. Ksylitol jest białą, krystaliczną substancją, która wygląda i smakuje jak cukier. Tym różni się od innych substancji słodzących takich jak sorbitol, fruktoza czy glukoza, że w molekule ma 5 zamiast 6 atomów węgla, w efekcie daje odczyn zasadowy w organizmie, a nie kwasowy jak cukier (niszczy bakterie a nie powoduje ich rozwój).
Ksylitol, który doczekał się ponad 1500 opracowań naukowych pozyskiwany jest jedynie ze źródeł naturalnych (np. w Finlandii tylko z brzozy).
Poniżej porównanie cukru do ksylitolu:
CUKIER
|
KSYLITOL
|
daje odczyn kwaśny w organizmie, dokarmia bakterie i komórki rakowe, zakłóca równowagę hormonalną, sprzyja rozwojowi grzybów i drożdżaków w organizmie (grzybice, kandydoza, itp.)
|
dając w organizmie odczyn zasadowy, ma działanie bakteriobójcze, stabilizuje równowagę zasadowo-kwasową, hamuje rozwój grzybicy i drożdżaków
|
może spowodować hipoglikemię i nadwagę, prowadzące do cukrzycy i otyłości
|
ma Indeks Glikemiczny czternastokrotnie niższy niż cukier (im niższy IG, tym niższy poziom cukru we krwi po jedzeniu)
|
„wypłukuje” z organizmu sole mineralne i witaminy (zabierając wapń, przyczynia się do osteoporozy)
|
ułatwia mineralizację (np. przyswajanie wapnia przez kości)
|
powoduje próchnicę zębów i zapalenie ozębnej, paradentozę
|
przeciwdziała próchnicy, wzmacnia szkliwo, chroni dziąsła
|
jest czynnikiem powodującym niewydolność układu immunologicznego (i autoimmunologicznego)
|
wzmacnia układ immunologiczny
|
związek chemiczny trudny do strawienia, działa jak uzależniający narkotyk, podając „puste kalorie”, powoduje nadwagę
|
o prawie połowę mniej kaloryczny niż cukier, powoduje zarazem zmniejszenie łaknienia na słodycze
|
przyśpiesza proces starzenia
|
ma własności opóźniające proces starzenia, jest również skuteczny przy zatwardzeniach
|
sprzyja rozwojowi wielu chorób (np. istnieje jednoznaczny związek między spożyciem cukru a chorobami serca, krążenia, zawałami serca)
|
zalecany jest w diecie diabetyków, u osób z zakłóconą tolerancją glukozy, insulinoodpornością wskazany jest przy: „suchości w ustach”, „zajadach w kącikach ust”, infekcjach górnych dróg oddechowych, nieżytach nosa i gardła stosowany przy zapaleniu ucha środkowego, zapobiegawczo przeciw bakteryjnemu zapaleniu płuc i oskrzeli przy mukowiscydozie, nadkwasocie, likwiduje niemiły zapach z ust, sprzyja gojeniu
|
|