!!MEGA NOWOŚĆ!!
KSYLITOL PLUS
9000g
Najnowszy Ksylitol - prawdziwy cukier brzozowy z dodatkiem magnezu!
- Ksylitol (alkohol cukrowy) jest to cukier pochodzenia naturalnego pozyskiwany z brzozy
- W 100% bezpieczny dla zdrowia
- Lepszy od tradycyjnego cukru i innych słodzików
- Przeznaczony dla osób, które z różnych względów nie mogą, nie powinny (osoby odchudzające się, chorzy na cukrzycę, grzybicę) bądź nie chcą używać cukru
Ksylitol plus to suplement diety w formie proszku składający się z ksylitolu wzbogacony magnezem.
Ksylitol jest naturalnym słodzikiem o barwie, konsystencji i smaku cukru, ale działającym na organizm z zupełnie odwrotnym skutkiem. Zawiera o 40% kalorii mniej niż cukier, zmniejsza łaknienie na słodycze. U stosujących dietę ksylitol pozwala na łatwą kontrolę wagi ciała. Spowalnia opróżnianie żołądka, co wzmacnia poczucie sytości, w ten sposób redukuje ogólne spożycie pokarmów.
Jeśli optycznie porównamy ksylitol ze zwykłym cukrem praktycznie nie zauważymy różnicy, ale w działaniu to dwa przeciwieństwa. Ksylitol nie fermentuje w przewodzie pokarmowym tak jak glukoza, fruktoza czy sacharoza. Podobnie jak cukier może być stosowany do przeróbki w wysokich temperaturach.
Ksylitol wytarza w organizmie odczyn zasadowy, a więc wskazany jest przy:
- próchnicy zębów i chorobach dziąseł, np. paradontozie
- suchości w ustach (stymuluje wydzielanie śliny)
- zapaleniu ucha środkowego
- przeciwdziała tworzeniu się bakterii gnilnych
- przy infekcjach górnych dróg oddechowych (tj. katar, infekcja gardła, zatok) – działanie antybakteryjne
- stosowany jako środek zapobiegawczy przeciw bakteryjnemu zakażeniu płuc i oskrzeli u chorych na mukowisdydozę
- przyjazny przy nadkwasocie żołądka, alergii, astmie
- likwiduje niemiły zapach z ust
- magnez przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i utrzymania zdrowych zębów.
Ksylitol jest powoli przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad 14 x niższy indeks glikemiczny od glukozy i dziewięciokrotnie niższy od cukru rafinowanego (sacharozy). Dzięki temu jest bardzo bezpieczny dla diabetyków. Utrzymując niski poziom insuliny, przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia. Indeks glikemiczny (IG) - 8.