|
|
*
|
|
*
|
|
*
|
|
*
|
|
*
|
|
*
|
|
*
|
|
*
|
|
*
|
|
*
|
|
*
|
|
*
|
|
*
|
|
|
|
|
|
Celem uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt:
gadu-gadu: [zasłonięte]70791 tel. 502 [zasłonięte] 885
gadu-gadu:[zasłonięte]19339 tel. 608 [zasłonięte] 532
mail: [zasłonięte]@suple24.com.pl
|
|
|
|
Paczki wysyłamy w ciągu 24 godzin od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie.
W praktyce jeśli wpłata zostanie zaksięgowana do godz. 12-tej to wysyłka następuje tego samego dnia.
Kupując kilka produktów na różnych aukcjach, oszczędzasz na kosztach przesyłki, gdyż wysyłamy wszystko w jednej paczce
|
|
|
|
Prosimy o wystawianie komentarzy zaraz po otrzymaniu zamówionych produktów - jest to dla nas znak, że przesyłka dotarła i jest wszystko w porządku.
Na "stronie o mnie" znajdziesz kilka ważnych informacji dotyczących również aukcji
Licytując na naszych aukcjach zgadzasz się z regulaminem zawartym na stronie "o mnie"
|
|
|
|
Nr konta BANK BPH
09 1060 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0760060 [zasłonięte] 015315
W tytule wpłaty należy podać nick z allegro oraz numer aukcji.
Przekazanie pieniędzy na nasze konto trwa od doby do kilku dni, dlatego prosimy o cierpliwość.
|
|
|
|
Jesteśmy firmą zajmującą się sprzedażą suplementów dla sportowców oraz osób dbających o swój wygląd i dobre samopoczucie. Zależy nam na pozyskaniu uznania i zadowolenia Klientów, którzy z chęcią do nas powrócą. Mamy nadzieję sprostać wyzwaniom stawianym przez współczesny rynek oraz wymagających Klientów poprzez konkurencyjne ceny oraz ciągłe doskonalenie w zakresie wiedzy o odżywkach. Zapewniamy szybką oraz dobrze zabezpieczoną przed uszkodzeniami przesyłkę, dobry kontakt oraz bieżące informowanie o przebiegu transakcji.
|
|
|
|
|
|
BIO AGE PHARMACY
KSYLITOL DANISCO FIŃSKI
opakowanie 3000g
|
|
Ksylitol jest białą krystaliczną substancją, która wygląda i smakuje jak cukier. Można go znaleźć w owocach, warzywach i grzybach, jednak na skalę przemysłową ksylitom pozyskiwany był z brzozy lub buku. W chwili obecnej produkcja bazuje na jednogatunkowym drzewostanie brzozowym, a polega na dzieleniu i wytapianiu strukturalnych włókien drewna czyli ksylanu. Z ksylanu w procesie biokonwersji uzyskujemy tzw. ksylozę, z której to finalnie powstaje ksylitol. Mimo zaawansowanych technologii wykorzystywanych w produkcji ksylitolu w celu uzyskania wysokiej jakości tej substancji wykorzystywana jest spora ilość drewna. Z tego powodu „naturalną stolicą” ksylitolu stała się Finlandia, która zajmuje 1 miejsce w Europie pod względem zalesienia (69 %) i zasobów drewna. Kraj słynie przy tym z racjonalnej gospodarki leśnej, dzięki czemu zasoby są ciągle pomnażane. W Finlandii ksylitol nazywany jest “koivusokeri” lub po prostu “cukrem brzozowym”.
Pod względem chemicznym mimo smaku i wyglądu ksylitol nie jest cukrem ale alkoholem cukru. Jego cząsteczka składa się z pięciu a nie sześciu atomów węgla, przez co różni się od innych popularnych substancji słodzących takich jak sorbitol, fruktoza, glukoza.
Ksylitol jest produktem całkowicie bezpiecznym, o skutkach stosowania odwrotnych do działania cukru. W przeciwieństwie do tradycyjnego cukru, nie posiada właściwości toksycznych.
Ksylitol natomiast ma szereg zalet, dlatego polecany jest:
- W leczeniu otyłości: jest o 40 procent mniej kaloryczny i ma o 75% mniej węglowodanów od tradycyjnego cukru, co oznacza, że jest idealnym produktem do walki z otyłością podczas stosowania diety odchudzającej. Około 30 procent spożytego ksylitolu zostaje zaabsorbowana przez wątrobę, a pozostała część w przewodzie pokarmowym, gdzie rozkładany jest przez bakterie żołądkowe na krótko łańcuchowe kwasy tłuszczowe.Dodatkowo wzmacnia poczucie sytości, w ten sposób redukując ogólne spożycie pokarmów i pozwalając na łatwą kontrolę wagi ciała.
- Dla diabetyków: ksylitol jest przez organizm absorbowany i przetwarzany powoli, co powoduje tylko niewielkie zmiany w wydzielaniu insuliny. Eliminuje efekt gwałtownego wyrzutu insuliny, charakterystyczny przy stosowaniu tradycyjnego cukru, czyli sacharozy. Indeks glikemiczny (IG) czyli miara szybkości trawienia i wchłaniania danego pokarmu , a także jego zdolności do podwyższania poziomu cukru we krwi wynosi zaledwie 8 jednostek podczas gdy referencyjna wartość dla glukozy wynosi 100. Dodatkowo stymulując niskie zapotrzebowanie organizmu na insulinę i utrzymując jej poziom, przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia się tkanek i narządów wewnętrznych oraz przyczynia się do przedłużania ich sprawności. Nie będąc cukrem, nie ulega rozkładowi w przewodzie pokarmowym, dobrze się wchłania, a metabolizuje bezpośrednio w komórkach.
- Dla osób chorych lub zagrożonych osteoporozą: Ksylitol zwiększa przyswajanie wapnia i magnezu, przywracając właściwą konsystencję kości, poprzez ich mineralizację. Fińscy naukowcy w celu wzmocnienia gęstości kości zalecają spożywanie ok. 40 g ksylitolu dziennie (8-10 łyżeczek).
- Przy próchnicy zębów i dziąseł: Ksylitol jest cukrem pięciowęglowym, co oznacza, że ma właściwości bakteriobójcze i bakteriostatyczne. Regularne płukanie jamy ustnej roztworem ksylitolu przywraca właściwe PH jamy ustnej, remineralizuje szkliwo, a nawet leczy (zasklepia) drobne ubytki. W tym celu wskazane jest nawet pozostawienie ksylitolu na zębach na noc. W przypadku większych ubytków, dochodzi do utwardzenia zmian próchnicowych i zahamowania dalszego rozwoju choroby. Ksylitol zapobiega również chorobom przyzębia, zapaleniu dziąseł, a co za tym idzie - parodontozie. Bakterie wywołujące choroby dziąseł mają zdolność przedostawania się do krwioobiegu, mogą więc być bezpośrednią przyczyną chorób serca i zawałów. Ksylitol stymuluje produkcję śliny, co jest istotne dla osób cierpiących na suchość w ustach, spowodowaną chorobą, wiekiem, bądź skutkiem ubocznym stosowania niektórych leków. Zapobiega zajadom i nieprzyjemnemu zapachowi z ust.
- Przy infekcjach górnych dróg oddechowych: jedną z zalet ksylitolu (w postaci aerozolu) jest zdolność hamowania wzrostu bakterii wywołujących zapalenie ucha środkowego u małych dzieci. Również płukanie nosa roztworem ksylitolu stymuluje samoistne oczyszczanie przewodów nosowych, co redukuje problemy związane z alergiami i astmą oraz infekcjami zatok i gardła.
- Ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków w przewodzie pokarmowym- np. Candida albicans
- Jest skutecznym środkiem przeciwko szkodliwym bakteriom jelit - np. Helicobacter pylori, której przypisuje się m. in. owrzodzenie żołądka.
Reasumując ksylitol jest produktem całkowicie bezpiecznym i prozdrowotnym, o skutkach stosowania odwrotnych do działania zwykłego cukru.
W przeciwieństwie do tradycyjnego cukru, nie posiada właściwości toksycznych. W trakcie wieloletnich badań ksylitol uznano za substancję, szczególnie polecaną w walce z otyłością, próchnicą, cukrzycą, osteoporozą i za doskonałą substancję w wielu innych dziedzinach życia. W roku 1996 JEFCA (organ doradczy WHO i FAO) nie określiło górnej granicy spożycia (ADI – dopuszczalna dzienna dawka), co znaczy, że jest on całkowicie bezpieczny niezależnie od spożywanej ilości dziennej.
|
|
|