Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KSYLITOL-fiński cukier brzozowy 500g xylitol

21-03-2012, 13:51
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 22 zł     
Użytkownik tuekosklep
numer aukcji: 2202115205
Miejscowość Łomża
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 29   
Koniec: 22-03-2012 11:24:52
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

dlaczego my?

PHU Eko galeria

ul. Ciepła 15

18-400 Łomża

tel: 604[zasłonięte]208

e-mail: [zasłonięte]@tuekosklep.pl

dostawa

  • Poczta Polska
  • UPS
 

opis produktu

Cukier brzozowy (ksylitol) z Finlandii

500g

Skład: 100% czysty cukier brzozowy

Kraj pochodzenia: Finlandia


Termin ważności: 11.2014

Ksylitol jest naturalnym słodzikiem o barwie, konsystencji i smaku cukru, ale działającym na organizm z zupełnie odwrotnym skutkiem. Jest tzw. alkoholem cukrowym, uzyskiwanym najczęściej z drzewa brzozy. W jego cząsteczce jest 5 atomów węgla. W przeciwieństwie do cukrów sześcio- i dwunastowęglowych takich jak: glukoza, fruktoza, sacharoza i laktoza nie fermentuje w przewodzie pokarmowym. Ksylitol jest stosowany w żywności od 1960 roku. Jest popularnym słodzikiem dla diety cukrzycowej w niektórych krajach. W USA ksylitol jest zatwierdzony jako dodatek do żywności w nieograniczonej ilości w środkach spożywczych do specjalnych celów dietetycznych. Od dawna znany i popularny na Zachodzie, nie tylko wśród osób chorych na cukrzycę, ale i wszystkich dbających o zdrowie.

Ponad 25 lat badań bardzo różnych warunkach potwierdza, że ksylitol jest najlepszym słodzikiem dla zębów. Stosowanie ksylitolu ogranicza próchnice zębów



Właściwości:

- po spożyciu daje odczyn zasadowy co ma właściwości bakteriobójcze

- stabilizuje równowagę zasadowo-kwasową w organizmie przez co hamuje rozwój grzybicy i drożdżaków

- skutecznie przeciwdziała kolonizacji układu trawiennego przez drożdżaki (candida albicans) oraz innych szkodliwych bakterii, w tym helicobacter pylori

- ma indeks glikemiczny (IG) 14-krotnie niższy niż cukier

- ułatwia mineralizację, np. przyswajanie wapnia przez kości, a więc działa wspomagająco przy osteoporozie

- przeciwdziała próchnicy, wzmacnia szkliwo, chroni dziąsła

- wzmacnia układ immunologiczny

- ma o 40% mniej kalorii niż cukier, a walory smakowe takie same

- powoduje zmniejszenie łaknienia na słodycze i węglowodany

- zalecany w diecie diabetyków, u osób z zakłóconą tolerancją glukozy i insulinoopornością (stabilizuje poziom insuliny we krwi)

- wskazany przy infekcjach górnych dróg oddechowych, nieżytach nosa i gardła, zapaleniu ucha środkowego

- zmniejsza ryzyko wystąpienia infekcji zatok

- likwiduje niemiły zapach z ust, suchość w ustach



ZAPRASZAMY NA NASZE POZOSTAŁE ZDROWE EKOAUKCJE!!!