Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KSYLITOL FIŃSKI 3kg CZYSTY CUKIER BRZOZOWY 100%

23-02-2015, 9:14
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 91.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 91.50 zł     
Użytkownik kowal_77
numer aukcji: 5024075388
Miejscowość Strzelce Kraj.
Kupiono sztuk: 5    Zostało sztuk: 995    Licytowało: 5    Wyświetleń: 96   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kupując u mnie otrzymują państwo produkty zapakowane w torebki papierowe, kartonowe lub szklane pojemniki, dzięki czemu nie stracą one swoich własciwości leczniczych i aromatycznych. Jednocześnie zmniejszają się koszty za opakowanie.
 Licytując na naszych  aukcjach zgadzasz się na akceptowanie naszego regulaminu zawartego na Stronie o mnie

Co gwarantujemy?

1. Sprzedajemy tylko sprawdzone produkty
w 100% naturalne wolne od zanieczyszczeń.

2. Produkty zamówione Pocztexem(Kurier48) do godziny 12:00, są u państwa w 80% już następnego dnia za jedyne 10,60zł przelew
lub 13,65zł za pobraniem, aż do 28kg.

3. Wszystkie nasze produkty posiadają odpowiednio długi termin ważności.

4. Wszystkie produkty są odpowiednio zapakowane, aby bezpiecznie dotarły
do Państwa domów.


Serdecznie Dziękujemy
za zaufanie stałych klientów!
Za zakupy powyżej 150zł
do wyboru dodajemy sól ziołową,
czosnkową lub morską z witaminami.
Za zakupy powyżej 300zł wysyłka 0zł.












KSYLITOL (Oryginalny cukier brzozowy z Finlandii)
Waga netto: 3 x 1000g = 3kg


CZYSTY, NATURALNY


SKŁAD: cukier z brzozy 100%

KRAJ POCHODZENIA: Finlandia

DATA WAŻNOŚCI: 05.2017

SPOSÓB UŻYCIA: dokładnie w taki sam sposób jak zwykły cukier.

PRZECHOWYWANIE: w suchym, zacienionym miejscu.

WAŻNE: torebka z wielorazowym zamknięciem.

Ksylitol (cukier brzozowy) to naturalny słodzik na bazie ksylitolu krystalicznego który stanowi zdrową alternatywę dla cukru. W przeciwieństwie do niego ksylitol zawiera aż o 40 proc. mniej kalorii i posiada zdecydowanie niższy indeks glikemiczny, dlatego polecany jest przede wszystkim cukrzykom i osobom odchudzającym się. Jeśli optycznie porównamy ksylitol ze zwykłym cukrem praktycznie nie zauważymy różnicy, ale w działaniu to dwa przeciwieństwa. Ksylitol nie fermentuje w przewodzie pokarmowym tak jak glukoza, fruktoza czy sacharoza. Podobnie jak cukier może być używany do przygotowywania potraw w szerokim zakresie temperatur. Ksylitol wytwarza się naturalnie w organizmie człowieka w ilości ok. 15 g dziennie w procesach trawienia.




Ksylitol wytarza w organizmie odczyn zasadowy, a więc wskazany jest przy:
* próchnicy zębów i chorobach dziąseł, np. paradontozie
* suchości w ustach (stymuluje wydzielanie śliny)
* zapaleniu ucha środkowego
* przeciwdziała tworzeniu się bakterii gnilnych
* przy infekcjach górnych dróg oddechowych (tj. katar, infekcja gardła, zatok) – działanie antybakteryjne
* stosowany jako środek zapobiegawczy przeciw bakteryjnemu zakażeniu płuc i oskrzeli u chorych na mukowisdydozę
* przyjazny przy nadkwasocie żołądka, alergii, astmie
* likwiduje niemiły zapach z ust

Ksylitol Dla Cukrzyków:
Ksylitol jest powoli przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad 14 x niższy indeks glikemiczny od glukozy i dziewięciokrotnie niższy od cukru rafinowanego (sacharozy). Dzięki temu jest bardzo bezpieczny dla diabetyków. Utrzymując niski poziom insuliny, przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia. Indeks glikemiczny (IG) - 8.

Ksylitol Dla Osób Walczącym z Nadwagą:
Ten naturalny słodzik jest idealny dla osób zmagających się z nadwagą i otyłością. Zawiera prawie 2 razy mniej kalorii niż cukier - dostarcza średnio 2,4 kcal/g, w porównaniu do zwykłego cukru, który dostarcza 4 kcal/g. Poza tym zmniejsza łaknienie na słodycze.

Ksylitol a Osteoporoza:
Ksylitol zwiększa mineralizację, czyli przyswajanie wapnia przez kości, dzięki czemu przywraca traconą wraz z wiekiem gęstość kości. Z tego względu jest polecany nie tylko osobom, u których zdiagnozowano osteoporozę, lecz także dzieciom (ale dopiero od 3. roku życia), których układ kostny dopiero się kształtuje. Warto wiedzieć, że tradycyjny cukier wykazuje odwrotne działanie – "wypłukuje" z organizmu sole mineralne, w tym wapń.

Ksylitol Przeciw Próchnicy:
Naukowcy, których wyniki badań zostały opublikowane w "Journal of American Dental Association", wykazali również, że ksylitol pomaga zapobiegać próchnicy
i innym chorobom zębów. Cukier brzozowy szybko przywraca właściwe pH śliny, zmniejszając czas ekspozycji zębów na działanie szkodliwych kwasów. Ponadto hamuje rozmnażanie bakterii, które są odpowiedzialne za psucie się zębów. Tę tezę potwierdzają badacze z Harvard School of Dental Medicine (Wydział Stomatologii Uniwersytetu Harvarda), którzy stwierdzają, że "ksylitol wyraźnie zmniejsza liczbę przypadków stomatologicznych". Dlatego dzieciom, zamiast cukru, który powoduje próchnicę zębów (a także paradontozę), lepiej podać ten naturalny słodzik. Niektórzy zalecają przed połknięciem ksylitolu wymieszać go ze śliną i przepłukać nim jamę ustną. Inni przyrządzają z niego roztwory wodne jako płukanki (nie tylko do ust, lecz także gardła).

Ksylitol w Walce z Drożdżakami:
Ksylitol, w przeciwieństwie do cukru, daje odczyn zasadowy, w związku z tym stabilizuje równowagę kwasowo-zasadową organizmu, a co za tym idzie - hamuje rozwój bakterii i drożdżaków. Z tego względu ksylitol jest polecany osobom zmagającym się z chorobami bakteryjnymi i grzybicą, które powinny zrezygnować z cukru, gdyż ten tylko "dokarmia" bakterie i sprzyja rozwojowi grzybów.

Zastosowanie:
Zakres temperatur w jakich można stosować ksylitol jest szeroki- gotowanie, pieczenie, mrożenie. Tak więc używając ksylitolu możemy piec ciasta, ciasteczka, robić desery, lody itp. Ksylitol można dodawać również do koktajli białkowych. Możemy posłodzić dziecku herbatę będąc spokojnym o jego ząbki. Jeżeli uwielbiamy słodką kawę a jesteśmy na diecie ksylitol jest idealnym rozwiązaniem.

Sposób Użycia:
Ze względu na to, że organizm musi się przyzwyczaić do wytwarzania większej ilości enzymu trawiącego ksylitol, należy stopniowo zwiększać dawkę dobową Ksylitolu (najlepiej zaczynać od łyżeczki do herbaty). Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Z tego powodu Ksylitolu najlepiej nie podawać dzieciom do 3-go roku życia (lub w bardzo małych ilościach). Naukowcy zalecają spożywanie do 40g (około 10 łyżeczek) ksylitolu dziennie.



ZAJRZYJ NA POZOSTAłE PRODUKTY NATURALNE

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

galerie przedmiotow