Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ksylitol Danisco, cukier brzozowy 5kg SUPER JAKOŚĆ

25-01-2012, 19:18
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 175 zł     
Użytkownik ullenstwo
numer aukcji: 2069314581
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 11   
Koniec: 19-02-2012 12:55:26
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha





Wszystkie aukcje
|
Komentarze
|
Strona "O mnie"
|
Wyślij wiadomość
|
Dodaj do ulubionych


Ksylitol

 cukier brzozowy

 

waga 5 kg

Kontakt


Wszelkie pytania prosimy kierować na:

- email:

[zasłonięte]@gmail.com

- tel.:

728 [zasłonięte] 38 09 (Urszula Michalak)

602 [zasłonięte] 10 40 (Maciej Michalak)



Wysyłka

Stały koszt przesyłki do 30kg kurierem w 24h

teraz tylko:

14,00zł

Cennik przesyłek pocztowych:

Paczka ekonomiczna: 

do 500g 9,50zł

do 1,5kg 11zł

do 4,5kg 13zł

do 10kg 18zł

Paczka priorytetowa:

do 500g 11zł

do 1,5kg 13zł

do 4,5kg 14,50zł

do 10kg 20,50zł

 

! ! ! UWAGA ! ! !

Produkty w szklanych opakowaniach (miody, soki, syropy, sosy, przeciery,  masła orzechowe, jogurty itp ważą więcej niż czysta masa produtku ze względu na wagę szkła.

 

 

 



Płatności

Firma:

Twoje Musli Urszula Michalak

Nr konta w mBanku:

45 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 615815

 

POLECAMY "Płacę z Allegro"




  • zawiera 40 % mniej kalorii niż cukier; hamuje łaknienie na słodycze
  • zwiększa przyswajanie wapnia i magnezu przywracając właściwą mineralizację kości - zapobiega osteoporozie
  • przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia się tkanek i narządów
  • przeciwdziała drobnym ubytkom próchniczym, zapaleniom dziąseł, parodontozie, remineralizuje szkliwo, przywraca właściwe PH jamy ustnej
  • nie fermentuje w przewodzie pokarmowym, hamuje rozwój grzybic, drożdżaków i pleśni
  • przeciwdziała szkodliwym bakteriom jelit (np. helicobacter pylori) wywołującym chorobę wrzodową żołądka i dwunastnicy - zalecany przy nadkwasocie
  • podnosi odporność organizmu dzięki działaniu antybakteryjnemu
  • dla chorych na mukowiscydozę
  • dla dbających o linię
jedyny produkt słodzący dla chorych na cukrzycę, posiada niższy indeks glikemiczny od tradycyjnego cukru - IG 8

 

       Jak stosować ?

      Ksylitol jest wytwarzany w małych ilościach (ok. 15 g) w jelitach człowieka jako produkt przetwarzania części błonnika z warzyw, owoców i pełnych zbóż. Wynika z tego, że nasz organizm trawi tę substancję, ale ilość produkowanych w tym celu enzymów trawiennych może okazać się zbyt mała, aby od razu poradzić sobie z dużą dawką ksylitolu podawaną z zewnątrz. Dlatego wprowadzanie ksylitolu do diety należy rozpocząć od małych dawek, ok. pół. łyżeczki dziennie, aby po 10-14 dniach dojść do dawki docelowej. Spożycie zbyt dużej ilości ksylitolu na początku stosowania może skutkować lekkim rozwolnieniem. Docelowo fińscy naukowcy radzą przyjmowanie ok. 40 g ksylitolu dziennie (8-10 łyżeczek), jednakże jest on bezpieczny niezależnie od spożywanej ilości. Trzecia część spożytego ksylitolu jest absorbowana przez wątrobę, pozostała ilość działa w jelitach jak rozpuszczalny błonnik, powodując wytwarzanie nienasyconych kwasów tłuszczowych regulujących poziom glukozy i tłuszczów w krwioobiegu. Badania naukowe dowiodły, że im więcej spożywamy ksylitolu, tym szybciej i skuteczniej jesteśmy w stanie wyeliminować łaknienie cukru oraz regulować poziom insuliny w organizmie.

      Dla dzieci: odradza się doustne podawanie ksylitolu małym dzieciom (do 3-go roku życia) ze względu na niedojrzałość enzymatyczną ich systemów trawiennych. U dzieci starszych zaleca się stopniowe wprowadzanie ksylitolu, po kilka kryształków dziennie i obserwowanie reakcji organizmu. Zewnętrznie zaleca się stosowanie ksylitolu w postaci aerozolu do nosa przy nawracających infekcjach górnych dróg oddechowych, katarów zatokowych, alergiach oraz zapaleniu ucha środkowego. Aerozol można przygotować samodzielnie w stężeniu 1:20, czyli jedna miarka ksylitolu na 20 miarek soli fizjologicznej dostępnej w każdej aptece.

      Zastosowanie ksylitolu:

  • do bezpośredniego spożycia
  • do pieczenia ciasta, z wyjątkiem drożdżowego (na ksylitolu drożdże nie rosną)
  • do smażenia, gotowania, do mrożonek
  • do przetworów: dżemów, konfitur, soków
  • do deserów
  • do napojów


Kraj pochodzenia: Finlandia

  
Ksylitol Danisco, cukier brzozowy 5kg SUPER JAKOŚĆ

Polecamy również:

 



 
  Zapraszamy na pozostałe nasze aukcje!

Największy wybór bakalii i produktów BIO i EKO na allegro!

 

       




Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione!