Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ksylitol Danisco, cukier brzozowy 1kg SUPER JAKOŚĆ

21-03-2012, 11:24
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 34.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: 34.99 zł     
Użytkownik ullenstwo
numer aukcji: 2206734883
Miejscowość ŁÓDŹ
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 37   
Koniec: 21-03-2012 11:16:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha





Wszystkie aukcje
|
Komentarze
|
Strona "O mnie"
|
Wyślij wiadomość
|
Dodaj do ulubionych


Ksylitol

cukier brzozowy


waga 1 kg

Kontakt


Wszelkie pytania prosimy kierować na:

- email:

[zasłonięte]@gmail.com

- tel.:

728 [zasłonięte] 38 09 (Urszula Michalak)

602 [zasłonięte] 10 40 (Maciej Michalak)



Wysyłka

Stały koszt przesyłki do 30kg kurierem w 24h

teraz tylko:

14,00zł

Cennik przesyłek pocztowych:

Paczka ekonomiczna:

do 500g 9,50zł

do 1,5kg 11zł

do 4,5kg 13zł

do 10kg 18zł

Paczka priorytetowa:

do 500g 11zł

do 1,5kg 13zł

do 4,5kg 14,50zł

do 10kg 20,50zł

! ! ! UWAGA ! ! !

Produkty w szklanych opakowaniach (miody, soki, syropy, sosy, przeciery, masła orzechowe, jogurty itp ważą więcej niż czysta masa produtku ze względu na wagę szkła.

Przed zapłatą za przesyłkę (za wyjątkiem kuriera UPS) prosimy o kontakt.



Płatności

Firma:

Twoje Musli Urszula Michalak

Nr konta w mBanku:

45 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 615815

POLECAMY "Płacę z Allegro"




  • zawiera 40 % mniej kalorii niż cukier; hamuje łaknienie na słodycze
  • zwiększa przyswajanie wapnia i magnezu przywracając właściwą mineralizację kości - zapobiega osteoporozie
  • przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia się tkanek i narządów
  • przeciwdziała drobnym ubytkom próchniczym, zapaleniom dziąseł, parodontozie, remineralizuje szkliwo, przywraca właściwe PH jamy ustnej
  • nie fermentuje w przewodzie pokarmowym, hamuje rozwój grzybic, drożdżaków i pleśni
  • przeciwdziała szkodliwym bakteriom jelit (np. helicobacter pylori) wywołującym chorobę wrzodową żołądka i dwunastnicy - zalecany przy nadkwasocie
  • podnosi odporność organizmu dzięki działaniu antybakteryjnemu
  • dla chorych na mukowiscydozę
  • dla dbających o linię
jedyny produkt słodzący dla chorych na cukrzycę, posiada niższy indeks glikemiczny od tradycyjnego cukru - IG 8

Jak stosować ?

Ksylitol jest wytwarzany w małych ilościach (ok. 15 g) w jelitach człowieka jako produkt przetwarzania części błonnika z warzyw, owoców i pełnych zbóż. Wynika z tego, że nasz organizm trawi tę substancję, ale ilość produkowanych w tym celu enzymów trawiennych może okazać się zbyt mała, aby od razu poradzić sobie z dużą dawką ksylitolu podawaną z zewnątrz. Dlatego wprowadzanie ksylitolu do diety należy rozpocząć od małych dawek, ok. pół. łyżeczki dziennie, aby po 10-14 dniach dojść do dawki docelowej. Spożycie zbyt dużej ilości ksylitolu na początku stosowania może skutkować lekkim rozwolnieniem. Docelowo fińscy naukowcy radzą przyjmowanie ok. 40 g ksylitolu dziennie (8-10 łyżeczek), jednakże jest on bezpieczny niezależnie od spożywanej ilości. Trzecia część spożytego ksylitolu jest absorbowana przez wątrobę, pozostała ilość działa w jelitach jak rozpuszczalny błonnik, powodując wytwarzanie nienasyconych kwasów tłuszczowych regulujących poziom glukozy i tłuszczów w krwioobiegu. Badania naukowe dowiodły, że im więcej spożywamy ksylitolu, tym szybciej i skuteczniej jesteśmy w stanie wyeliminować łaknienie cukru oraz regulować poziom insuliny w organizmie.

Dla dzieci: odradza się doustne podawanie ksylitolu małym dzieciom (do 3-go roku życia) ze względu na niedojrzałość enzymatyczną ich systemów trawiennych. U dzieci starszych zaleca się stopniowe wprowadzanie ksylitolu, po kilka kryształków dziennie i obserwowanie reakcji organizmu. Zewnętrznie zaleca się stosowanie ksylitolu w postaci aerozolu do nosa przy nawracających infekcjach górnych dróg oddechowych, katarów zatokowych, alergiach oraz zapaleniu ucha środkowego. Aerozol można przygotować samodzielnie w stężeniu 1:20, czyli jedna miarka ksylitolu na 20 miarek soli fizjologicznej dostępnej w każdej aptece.

Zastosowanie ksylitolu:

  • do bezpośredniego spożycia
  • do pieczenia ciasta, z wyjątkiem drożdżowego (na ksylitolu drożdże nie rosną)
  • do smażenia, gotowania, do mrożonek
  • do przetworów: dżemów, konfitur, soków
  • do deserów
  • do napojów


Kraj pochodzenia: Finlandia

Ksylitol Danisco, cukier brzozowy 1kg SUPER JAKOŚĆ

Polecamy również:




Zapraszamy na pozostałe nasze aukcje!

Największy wybór bakalii i produktów BIO i EKO na allegro!





Wszystkie prawa zastrzeżone - kopiowanie szablonu, opisu i zdjęć zabronione!