Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KSYLITOL CUKIER BRZOZOWY 1KG SANTINI DIABETYK

10-04-2015, 8:35
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 39.99 zł     
Użytkownik BioChatka_pl
numer aukcji: 5166768767
Miejscowość Rzeszów
Licytowało: 1    Wyświetleń: 25   
Koniec: 10-04-2015 08:24:03
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 8.00 do 18.00
telefon
793 [zasłonięte] 563
email
[zasłonięte]@biochatka.pl
godziny otwarcia
Pon - Pt 9 - 18
adres

Al. Sikorskiego 48a
35-304 Rzeszów

Przedmioty wysyłamy do 72 h od momentu otrzymania wpłaty (zazwyczaj tego samego dnia)
Paczki wysyłamy
  • Paczka pocztowa ekonomiczna - 12 zł
  • Paczka pocztowa priorytetowa
  • - 14zł
Przesyłka kurierska (różne firmy) - 15zł
Paczkomaty InPost - 7,99

Formy płatności:

Przelew bankowy

86 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 850004

Płatność PayU

Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się
z regulaminem. Dokonanie zakupu na naszej aukcji jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Możliwość zwrotu lub wymiany towaru do 14 dni (nie dotyczy licytacji).Przesyłka GRATIS od 299zł!

Kupując na wielu aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz!

 

Składniki:
100 % ksylitol

Ksylitol (alkohol cukrowy) jest to cukier pochodzenia naturalnego pozyskiwany najczęściej z brzozy.

Ksylitol jest głównie przeznaczony dla osób, które z różnych względów nie mogą lub nie powinny (chorzy na cukrzycę), bądź nie chcą używać cukru. Praktycznie jedyny cukier dla cukrzyków, cukier dla diabetyków.

Jest tak samo słodki jak zwykły cukier, jednakże zawiera 40% mniej kalorii. Jeśli optycznie porównać ksylitol z tradycyjnym cukrem nie zauważy się praktycznie różnicy, ale w działaniu są one swoimi przeciwieństwami. Przede wszystkim ksylitol nie fermentuje w przewodzie pokarmowym jak laktoza, sacharoza, fruktoza, glukoza. Tak jak cukier stosować go można w wysokich temperaturach.

Ksylitol wytwarza w organizmie odczyn zasadowy, co oznacza, że wskazany jest przy:

  • przy infekcjach górnych dróg oddechowych (tj. katar, infekcja gardła, zatok) – działanie antybakteryjne
  • suchości w ustach (stymuluje wydzielanie śliny)
  • przeciwdziała tworzeniu się bakterii gnilnych
  • chorobach dziąseł i próchnicy zębów, np. paradontozie
  • zapaleniu ucha środkowego
  • likwiduje niemiły zapach z ust
  • przyjazny przy nadkwasocie żołądka, astmie i alergii
  • stosowany jako środek zapobiegawczy przeciw bakteryjnemu zakażeniu płuc i oskrzeli u chorych na mukowisdydozę

 

ZMNIEJSZA APETYT NA SŁODYCZE, DZIAŁA PRZECIWPRÓCHNICZO

 

Ksylitol jest powoli przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, dzięki czemu ma ponad dziewięciokrotnie niższy indeks glikemiczny od cukru. Dzięki temu jest bardzo bezpieczny dla diabetyków. Utrzymując niski poziom insuliny, przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia się. Ponadto zawiera prawie 2-razy mniej kalorii niż cukier!

Idealny dla diabetyków!