Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KSYLITOL CUKIER BRZOZOWY 1000g NATURALNY SŁODZIK

02-03-2015, 0:09
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 27.51 zł     
Użytkownik ekoNatura24_pl
numer aukcji: 5045428993
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 7   
Koniec: 01-03-2015 23:55:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

NATURALNY, EKOLOGICZNY

NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI:

 

KSYLITOL - CUKIER BRZOZOWY

w opakowaniu 1000 g

 

 

 

WYPRODUKOWANY PRZEZ: EKOGRAM ZIELONKI
EKOGRAM ZIELONKI to mała rodzinna firma wywodząca się z podkrakowskich Zielonek. Głównym profilem naszej działalności jest import suszonych owoców, orzechów i produktów zbożowych. W 2013 roku uzyskaliśmy certyfikat na przetwórstwo produktów ekologicznych. Aktualnie oferujemy produkty w 2 klasach – ekologicznej oraz konwencjonalnej. Pozwala to naszym klientom poczuć różnice na własnej skórze. Nie musimy nic zachwalać, przekonywać… Różnice widać gołym okiem, a smak mówi sam za siebie. W 2014 roku planujemy nawiązać współpracę z polskimi gospodarstwami ekologicznymi, aby jak najwięcej produktów pochodziło z polskich upraw.

 

KSYLITOL - CUKIER BRZOZOWY:

Cukier pochodzenia naturalnego, pozyskiwany najczęściej z brzozy.

Występuje również w owocach i warzywach, jagodach, grzybach, kolbach kukurydzy i twardym drewnie.

Pozyskany przez naukowców pod koniec XIX wieku, jednak dużą popularnością zaczął się cieszyć dopiero po 1940 roku. Prowadzone wówczas badania wykazały, iż jest on praktycznie niezależny od insuliny, co oznacza, że ulega przemianie w organizmie, przy niewielkim udziale insuliny.

Zalecany przy diecie diabetyków.

Wykorzystywany w kroplówkach podawanych dla pacjentów z zakłóconą tolerancją glukozy i insulino opornością. Ponadto, ksylitol ma właściwości gojące, bakteriobójcze, wzmacniające układ immunologiczny, chroni organizm przed degeneracyjnymi chorobami, a także opóźnia procesy starzenia się.

Jest o przeszło 40% mniej kaloryczny od cukru, a także ma 75% mniej węglowodanów od niego.

Bardzo powoli przetwarzany i wchłaniany przez organizm, przy minimalnym udziale insuliny.

Blisko 30% ksylitolu zostaje zaabsorbowana przez wątrobę, natomiast pozostała część rozłożona w przewodzie pokarmowym.

 

ZASTOSOWANIE:

Stosowanie: w potrawach gotowanych i pieczonych, jako słodzik do napojów.


Korzyści: zwiększa przyswajanie wapnia, podnosi odporność organizmu, likwiduje drobne ubytki próchnicze, zapalenie dziąseł i ozębnej, niweluje nieprzyjemny zapach z ust, zatrzymuje rozwój bakterii odpowiadających za zapalenie ucha środkowego, zmniejsza objawy alergii, astmy i infekcji zatok, ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków w przewodzie pokarmowym, zmniejsza łaknienie cukru.

 

 

TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA:  03.2016

 

Więcej zdjęć produktu: