Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ksylitol 250g

04-07-2012, 8:07
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 14 zł     
Użytkownik dzikarozapl
numer aukcji: 2401634469
Miejscowość Sulejówek
Zostało sztuk: 3    Wyświetleń: 22   
Koniec: 06-07-2012 08:30:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Rose Magdalena Kot
ul. Bema 3, 05-071 Sulejówek
NIP: 952[zasłonięte]178-38
REGON: 145[zasłonięte]830
+48 (22)[zasłonięte]783 51
+48 [zasłonięte] 980 809
www.rosehip.pl
www.dzika-roza.pl

Wpłata na konto Alior Bank:
76 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 353350

Koszty wysyłki:

Poczta Polska wpłata na konto: 13 zł

Poczta Polska pobranie: 16 zł

Kurier DPD wpłata na konto: 18 zł

Kurier DPD pobranie: 21 zł

 

  1. Przesyłkę wysyłamy w ciągu 24h. Czas dostawy zależny od pory nadania przesyłki. Nadanie paczki do godziny 14 poprzez Pocztę Polską umożliwia dostawę nawet na następny dzień (dni robocze). Nadanie paczki przez firmę kurierską 1 lub 2 dni robocze
  2. Możliwy zwrot przesyłki. W przeciągu 7 dni można zwrócić towar w oryginalnym nie naruszonym opakowaniu. Koszt zwrotu przesyłki pokrywa zwracający towar.
  3. Kupując na wielu aukcjach płacisz tylko za jedną przesyłkę. Koszt przesyłki zależny od wagi zamawianych produktów.
  4. Istnieje możliwość odbioru towaru w lokalu w Centrum Warszawy bądź w siedzibie firmy.

Ksylitol 250g
 Ksylitol został „po raz pierwszy” wynaleziony w 1891 roku, a jego ponowne odkrycie nastąpiło podczas II Wojny Światowej, gdy Finlandia cierpiała na niedostatek cukru. Wtedy właśnie udało się odkryć naukowcom jego formę niezależną od insuliny, co dzisiaj czyni go słodzikiem dostępnym również dla diabetyków.

Ksylitol jest naturalną substancją występującą we włóknistych jarzynach i owocach, w kolbach kukurydzy oraz w różnych drzewach liściastych, na przykład w brzozie – stąd też jego inna nazwa- cukier brzozowy. Ksylitol jest naturalnie wytwarzany w naszych organizmach, każdego dnia powstaje w normalnych procesach metabolicznych około 15 gramów tej słodyczy. W przeciwieństwie do cukru, który nazywany jest białą śmiercią, ksylitol wykazuje wiele prozdrowotnych cech: wspomaga pracę układu odpornościowego, ma właściwości bakteriobójcze – zapobiega rozwojowi bakterii oraz grzybów (również bielnika białego powodującego kandydozę), chroni przed chorobami degeneracyjnymi, na przykład osteoporozą, w wyniku stymulacji wchłaniania wapnia w jelitach ksylitol przyczynia się do utrzymania gęstości kości.

Ksylitol odkwasza organizm ponieważ w przeciwieństwie do cukru ma odczyn zasadowy.
Ważne jest również to, że substancja ta nie posiada żadnych znanych właściwości toksycznych. Jedynie na początku zażywania ksylitolu lub spożywania go w większej ilości, może pojawić się dyskomfort w postaci biegunki.

Ksylitol wygląda i smakuje tak jak cukier. Na tym kończą się jednak podobieństwa obu substancji.
Ksylitol stanowi naturalny stabilizator insuliny i nie powoduje nagłych przyrostów oraz spadków poziomu tego hormonu, w przeciwieństwie do cukru. W związku z tym żywność słodzona ksylitolem nadaje się doskonale dla osób chorych na cukrzycę, jak również dla tych, którzy pragną zrzucić nadmiar kilogramów.


Zwykły cukier dokarmia komórki rakowe - powinien zostać zastąpiony ksylitolem w codziennej diety.


Cukier (np. sacharoza) zabiera organizmowi witaminy z grupy B oraz mikroelementy (magnez, wapń, potas), natomiast Ksylitol ułatwia mineralizację, czyli przyswajanie wapnia przez kości, jest więc zalecany przy osteoporozie.


Ksylitol równie słodki jak cukier dostarcza organizmowi o 40% mniej kalorii. Zmniejsza łaknienie na słodycze.

Ogranicza rozwój pleśni i drożdżaków (np. przy kandydozie).


FDA i JEFCA organ doradczy WHO (Światowej Organizacji Zdrowia) i FAO stwierdzili, że ksylitol jest całkowicie bezpieczny niezależnie od spożywanej dawki dziennej. Naukowcy fińscy zalecają spożywanie około 40g ksylitolu dziennie.


Zakres temperatur w jakich można stosować Ksylitol jest szeroki (pieczenie, gotowanie, mrożenie).


Skład:
Cukier naturalny pozyskiwany z brzozy GMO FREE

Kraj pochodzenia:
Finlandia

 


Do każdego zamówionego produktu dokładamy gratisy, żebyś był bardziej zadowolony z zakupów w ROSEHIP


 

Ksylitol 250g