OPIS - PEŁEN SPIS TREŚCI, ZDJĘCIA. WYSYŁKA ZA POMOCĄ PP.
KLIKNIJ ŻEBY PRZEJŚĆ OD RAZU DO SPISU TREŚCI
Oprawa: miekka
Format: 15x21 cm
Ilość stron: 247 str.
Nakład: 4060 egz.
Stan: +db przytarcia i lekkie zadarcia okladki i grzbietu
Tytuł - autor - wydawnictwo
TOWAROZNAWSTWO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
CZĘŚĆ I
WYDANIE DRUGIE
POLSKIE WYD A W N1CTWA GOSPODARCZE
WARSZAWA 1955
Spis treści:
TRESC
Rozdział I str.
WIADOMOŚCI OGÓLNE 3
Przedmiot i zadania towaroznawstwa ........... 3
Skład chemiczny artykułów spożywczych ......... 4
Kaloryczność artykułów spożywczych 26
Jakość artykułów spożywczych i sposoby jej badania .... 28
Normalizacja w Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej 3!
Namiastki - - 33
Opakowania i materiały opakunkowe 34
Transport i przechowywanie artykułów spożywczych .... 35
Znaczenie drobnoustrojów przy przechowywaniu artykułów spo
żywczych . . 37
Ubytki naturalne artykułów spożywczych 40
Konserwowanie artykułów spożywczych 41
Klasyfikacja artykułów spożywczych 47
Pytania kontrolne 47
Rozdział II
WARZYWA, OWOCE i GRZYBY ........... 49
Skład chemiczny i właściwości fizyczne warzyw, owoców i grzybów 50
Warzywa świeże . 60
Owoce świeże 101
Przetwory z warzyw i owoców . . . . . . , . . . . 135
Grzyby - ... ^ ........ 159
Pytania kontrolne 164
Rozdział III
ZBOŻE I PRZETWORY ZBOŻOWE .... 165
Zboże 165
Nasiona roślin strączkowych -~ 185
Przetwory zbożowe . ioq
Mąka ,q3
Otręby ....... 206
Drożdże piekarskie prasowane 207
^aszeu .:::::::::: 208
Przechowywanie produktów mącznych i kasz . 222
Chleb 1 pieczywo . , 094
Makaron . . - - - ^4
Pytania kontrolne 047
V
Ryciny (ryc.) lub/i rysunki (rys.), ilustracje (il.), fotografie (fot.) :
KLIKNIJ ŻEBY WRÓCIĆ DO GÓRY STRONY
"Moja strona" w Allegro
Zobacz inne moje aukcje - SZUKAJ W PRZEDMIOTACH UŻYTKOWNIKA - szybkie wyszukiwanie podobnych tytułów
Uwaga! Na zdjęciach wokół liter możliwe charakterystyczne zniekształcenia - wynik kompresji jpg. W rzeczywistości zniekształcenia nie występują. Możliwe też błędy literowe - z powodu niedoskonałości odczytu OCR, za co przepraszam i liczę na wyrozumiałość.