Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Książka WYRÓB WINA I PIWA domowego moim hobby

21-06-2015, 22:46
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 13 zł      Aktualna cena: 13 zł     
Użytkownik T-shop
numer aukcji: 5204711545
Miejscowość Wrocław
Kupiono sztuk: 2    Wyświetleń: 24   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


 

 

Na Allegro od 2005 roku

 

W paczce zawsze paragon
lub faktura VAT

 

Zwrot w ciągu 10 dni
od otrzymania towaru

 

Stały kontakt

Szybka wysyłka - 24 h

 

Kliknij aby przejść do sklepu:

 

  •  

    T-shop Łukasz Wąsowicz
    ul. Gogolińska 5/2
    52-019 Wrocław

    e-mail: [zasłonięte]@wp.pl
    telefon: +48 [zasłonięte] 440 126

     

    Paczki wysyłamy od poniedziałku
    do piątku o godzinie 13tej

     

    Zamówienia złożone i opłacone do tej godziny wysyłamy tego samego dnia.

     

    Przy zakupie kilku przedmiotów koszt wysyłki jest obliczany automatycznie przez Allegro

     

    przy zakupach powyżej tej kwoty. Kliknij w link aby poznać szczegóły

    Bezpłatna wysyłka

     

    Kliknij w link aby poznać adresy punktów odbioru osobistego, oraz godziny pracy.

    Odbiór osobisty we Wrocławiu

     

    BRE Bank mBank
    56 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 743437

     

    Przed zakupem prosimy o zapoznanie się z regulaminem.

    Regulamin

  • Ewa Kwapisz
    “Wyrób wina i piwa domowego moim hobby”

    BIOWIN

     




    Świetne kompedium wiedzy o winiarstwie.

    Od A do Z - od przygotowania nastawu, po przechowywanie butelek.

    ISBN 978-83-[zasłonięte]343-1-4
    Okładka: miękka
    Ilość stron: 151

    Polecam zarówno początkującym jak i bardziej doświadczonym.

    Sporządanie wspaniałych win i piw w gospodarstwach domowych, dworach, zajazdach, klasztorach ma na ziemiach polskich długą tradycję. Dziś tradycję tę podtrzymują hobbyści starający się uzyskać trunki o wyjątkowym, niepowtarzalnym smaku i aromacie, inne od tych, które można kupić w sklepach.


    Wielu z nas pragnie mieć swą mini-winnicę czy mikro-browar z myśla o nich powstał ten poradnik. Napisany przystępnym językiem stanowi poradnik zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych domowych winiarzy i piwowarów. Zawiera cenne wskazówki dotyczące poszczególnych etapów przygotowania trunków, propozycje niezbędnego sprzętu i wytyczne, co do stosowania przyrządów pomiarowych, w tym przykłady obliczeń kwasowości, dodatku cukru i zawartości alkoholu. Zawarto w nim najważniejsze wskazówki dotyczące kolejnych etapów przygotowania wina i piwa domowego oraz piećdziesiąt przepisów na sporządzenie tych trunków.


    Spis treści:

    • WINO DOMOWE


    1. Czym jest wino (definicja, historia i rodzaje win)
    2. Walory Zdrowotne wina
    3. Owoce - podstawowy surowiec winiarski
    4. Inne surowce winiarskie: miód, zboża, suszone owoce
    5. Składniki chemiczne owoców
    6. Dodatki stosowane przy wyrobie win
    7. Istota fermentacji
    8. Drożdże winiarskie
    9. Podstawowy sprzęt winiarski
    10. Zasady obowiązujące przy wyrobie win domowych
    11. Przygotowanie moszczu
    12. Doprawianie moszczu
    13. Pożywki dla drożdży winiarskich
    14. Przygotowanie szczepionki drożdży
    15. Proces fermentacji
    16. Obciąg wina
    17. Dojrzewanie, leżakowanie win
    18. Filtrowanie i klarowanie win
    19. Prace kiperskie
    20. Rozlewanie wina do butelek
    21. Utrwalanie win
    22. Przechowywanie win
    23. Wady i choroby win
    24. Miody pitne
    25. Wina aromatyzowane
    26. Wina musujące
    27. Przepisy na wina i miody pitne


    • PIWO DOMOWE


    1. Czym jest piwo, walory zdrowotne piwa
    2. Warzenie piwa domowego moim hobby
    3. Surowce piwowarskie
    4. Technologia piwowarstwa
    5. Warzenie piwa z koncentratów brzeczki piwnej
    6. Sprzęt do piwowarstwa domowego
    7. Drożdże piwowarskie
    8. Proces fermentacji
    9. Rozlew piwa do butelek (fermentacja druga)
    10. Warzenie piwa domowego z. użyciem konentratów Firmy Coopers
    11. Eksperymenty piwowarskie
    12. Przygotowanie brzeczki piwnej ze słodowanego ziarna jęczmienia (słodu)
    13. Wskazówki dodatkowe dla hobbystów warzących piwo z wykorzystaniem koncentratów brzeczki Coopersa






     

    Akcesoria winiarskieTermometryŚrodki przeciw owadom (komary, mole, mróki, itp)AREOMETRY - Alkometry, BalingomierzeGORZELNICTWO - drożdże, pożywki, zaprawkiŚrodki przeciw kretom i nornicomŚrodki przeciw myszom i szczuromYERBA MATE - naczynka, bombille, yerbaNasiona warzywNasiona kwiatówNasiona na kiełkiKiełkownice


     


     

    Kończące się aukcje























     


     


    [DANE_EU]5mBtnRT6cfyWsmz926REAM+8XgmR0Aa0JSu94MJlYOugGXIKqpSkTpLORKs918U48ajWOtOAvsdHFeVG4L9gFmDirE4fzIShSlnWFZ81t6qHb5jjC1LFe0w6djXMpJ2kd3c5KIlsM+taLR036ghuHVa/HKAJjRTA1uqq6mMCYc+VK2VnywYonUt/0P4erf0LZUGG0kYF2Fsdak43IbSrdqDf8aPAmkYPGqOLLw/Ub98=[/DANE_EU]