Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KSIĄŻKA PRODUKCJA MROŻONEK mrożonki TECHN URZADZEN

31-07-2012, 19:55
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 64.99 zł     
Użytkownik Oxiplegatz
numer aukcji: 2440876400
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 15   
Koniec: 02-07-2012 19:30:13
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa i płatność

 

Płatność z góry
  • Przelew bankowy
  • List polecony ekonomiczny      5,10 zł

     

     

  • List polecony priorytetowy       6,20 zł

     

     



              DZIEŃ DOBRY. ZAPRASZAM DO ZAPOZNANIA SIĘ Z OPISEM AUKCJI. WYSYŁKA ZA POMOCĄ PP.

 KLIKNIJ ŻEBY PRZEJŚĆ OD RAZU DO SPISU TREŚCI
 
 
Unikatowe opracowanie.
W książce omówione są zagadnieinia związane z produkcją mrożonek z warzyw, owoców i mięsa (przygotowanie surowców  do  mrożenia,  urządzenia  zamrażalnicze,  transport
oraz dystrybucja).
Szczególną uwagę zwrócono na procesy zachodzące w toku zamrażania, organizację dostaw surowca i zmechanizowane linie produkcyjne. Ponadto omówione jest zagadnienie łańcucha chłodniczego od momentu zbioru surowca do chwili przekazania produktu gotowego — konsumentowi. Książka. jest przeznaczona dla służby inżynieryjno-technicznej fabryk mrożonek, przetwórni owocowo-warzywnych, chłodni składowych, pracowników aparatu skupu i sieci handlu detalicznego. 
 
           produkcja mrozonek 00

produkcja mrozonek 01

produkcja mrozonek 02

produkcja mrozonek 03

produkcja mrozonek 04

produkcja mrozonek 05

produkcja mrozonek 06


picture hosting

   
 
      Oprawa:  
miekka
     Format: 
15x21
                cm               
          Ilość stron: 
291
   str. 
    Nakład: 
1500 + 120
egz.
 Stan: 

-bdb przytarcia i zagiecia okladki oraz grzbietu, zawartosc ladnie zachowana
             
             Tytuł - autor - wydawnictwo 

Mgr inż. ZBIGNIEW GRUDA, inż. JACEK POSTOLSKI
PRODUKCJA MROŻONEK
TECHNOLOGIA i URZĄDZENIA
WARSZAWA 1964
WYDAWNICTWO  PRZEMYŚLU  LEKKIEGO i SPOŻYWCZEGO
Wyd. I


     Spis treści: 

TRESC
Przedmowa.................        - S
I. Wiadomości  wstępne.............         5
1.   Ogólna    charakterystyka   współczesnych    metod    utrwalania żywności...............         5
2.   Produkcja mrożonek jako odrębna dyscyplina technologiczna        22
3.   Aktualne   tendencje   w   światowej   produkcji   i   konsumpcji mrożonek...............        27
4.   Stan   obecny   i   perspektywy   rozwoju   produkcji   mrożonek
w  Polsce...............        31
II. Zamrażanie   i   urządzenia   zamrażalnicze.......        36
1.   Podstawy   procesu   zamrażania.........        36
2.   Urządzenia zamrażalnicze...........        61
III.  Produkcja  mrożonek  owocowych  i  warzywnych.....      109
1.   Surowiec...............      109
2.   Metody  przygotowania  surowca do  mrożenia.....      124
3.   Maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej owoców i warzyw      135
4.   Zasadnicze linie produkcyjne..........      155
5.   Ogólne zasady mrożenia owoców i warzyw......      188
6.   Pakowanie  mrożonek owocowych  i  warzywnych  ....      192
7.   Warunki  klimatyczne  przechowywania  i  trwałość  zamrożonych  owoców  i  warzyw...........      200
8.   Kontrola produkcji i przechowywania  mrożonek  ....     209
IV.  Produkcja mrożonych dań gotowych  oraz produktów mięsnych
i   podrobowych..............      214
1.   Zagadnienia  surowcowe...........      214
2.   Ogólne wymagania technologiczne i sanitarne produkcji mrożonych  dań   gotowych  i  półproduktów  mięsnych   .      .      .      .      219
3.   Produkcja mrożonych półproduktów mięsnych i podrobowych      221
4.   Produkcja   mrożonych   dań   gotowych.......      226
5.   Zmiany  jakościowe  i  ilościowe  produktów~ podczas  obróbki kulinarnej...............      238
6.   Mrożenie dań gotowych oraz półproduktów mięsnych i podrobowych      ...............      242
7.   Pakowanie    i    przechowywanie    mrożonych    dań    gotowych
i   półproduktów  mięsnych   i   podrobowych......      244
8.   Kontrola produkcji i przechowywanie mrożonych  dań  gotowych oraz półproduktów mięsnych i podrobowych ....      251
290
V. Wytwórnie   mrożonek        ............
1.   Typowy Oddział Produkcji Mrożonek przy Chłodni Składowej
2.   Projektowane wytwórnie mrożonek w Polsce.....
255
255 260
VI. Składowanie,   transport  i  dystrybucja  mrożonek.....      265
1.   Zasada   łańcucha   chłodniczego.........      265
2.   Chłodnie   zakładowe............      267
3.   Chłodnie  składowe............      268
4.   Sklepy, supersamy, zakłady żywienia zbiorowego ....      274
5.   Gospodarstwo   domowe...........      277
6.   Transport   chłodniczy............      278
Piśmiennictwo................      288
291

               Ryciny (ryc.) lub/i rysunki (rys.), ilustracje (il.), fotografie (fot.) : 


rys.

 

 

KLIKNIJ ŻEBY WRÓCIĆ DO GÓRY STRONY


"Moja strona" w Allegro

Zobacz inne moje aukcje - SZUKAJ W PRZEDMIOTACH UŻYTKOWNIKA - szybkie wyszukiwanie podobnych tytułów




Uwaga! Na zdjęciach wokół liter możliwe charakterystyczne zniekształcenia - wynik kompresji jpg. W rzeczywistości zniekształcenia nie występują. Możliwe też błędy literowe - z powodu niedoskonałości odczytu OCR, za co przepraszam i liczę na wyrozumiałość.