Najwyższej klasy Izolat Białkowy 95% czystego białka OLIMP
(ostatnie sztuki smak waniliowy, inne smaki na zamówienie czas oczekiwania 3 dni)
PURE WHEY ISOLATE 95® - zakres badań wykonywanych na produkcie:
- oznaczenie zawartości białka
- oznaczenie zawartości cukrów
- oznaczanie zawartości tłuszczu
- oznaczenie zawartości sodu
- badania metali ciężkich (ołów, rtęć, kadm)
- organoleptyka
- wartość energetyczna
- czystość mikrobiologiczna
Skrócony odpis świadectwa badnia fizyko-chemicznego
Skrócony odpis świadectwa badnia mikrobiologicznego
|
Szczegółowy Opis:
97,5% izolat białek serwatkowych, aromaty, kwas jabłkowy – regulator kwasowości, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza - zagęstniki, acesulfam K, sukraloza - substancje słodzące, witaminy (kwas L-askorbinowy - wit. C, octan dl-α-tokoferylu - wit. E, nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit. A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit. B6, cholekalcyferol - wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit. B1, ryboflawina - wit. B2, cyjanokobalamina - wit. B12), barwniki: koszenila (dla smaku truskawkowego, truskawkowo-kiwi, wiśniowego, wiśniowo-bananowego), E150c (dla smaku toffi, czekoladowego, ice coffee, kawowego, capucino, orzecha laskowego).
Wartość odżywcza |
na 100g |
1 porcja (30g) |
Wartość energetyczna |
1466 kJ/ 350,7 kcal 1496 kJ/ 357,9 kcal' |
440,1 kJ/ 105,3 kcal 447,7 kJ/ 107,1 kcal' |
Białko |
86 g |
25,8 g |
Węglowodany |
1 g |
0,3 g |
w tym cukry |
1 g |
0,3 g |
Tłuszcz |
0,3 g (1,1 g') |
0,1 g (0,3 g') |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0,1 g (0,3 g') |
0,1 g (0,3 g') |
Błonnik pokarmowy |
0 g |
0 g |
Sód |
<0,3 g |
<0,1 g |
Aminogram wzorcowy # |
Aminokwasy |
na 100 g |
1 porcja (30g) |
łącznie: |
87000 mg |
26100 mg |
w tym: |
L-kwas glutaminowy |
14985 mg |
4496 mg |
*/**L-leucyna |
9278 mg |
2783 mg |
L-kwas asparaginowy |
9018 mg |
2705 mg |
*L-lizyna |
9885 mg |
2966 mg |
L-prolina |
4682 mg |
1405 mg |
*/**L-walina |
4769 mg |
1431 mg |
*/**L-izoleucyna |
5288 mg |
1587 mg |
*L-treonina |
5463 mg |
1639 mg |
L-alanina |
4422 mg |
1327 mg |
L-seryna |
3729 mg |
1119 mg |
*/***L-fenyloalanina |
2601 mg |
780 mg |
***L-tyrozyna |
2515 mg |
754 mg |
L-arginina |
1994 mg |
598 mg |
L-glicyna |
1474 mg |
442 mg |
*L-metionina |
1908 mg |
572 mg |
L-histydyna |
1474 mg |
442 mg |
L-cysteina |
2168 mg |
650 mg |
*/***L-tryptofan |
1041 mg |
312 mg |
' Wartości dla smaku czekoladowego. # Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych. * aminokwasy egzogenne ** aminokwasy rozgałęzione *** aminokwasy aromatyczne
Dawkowanie:
Sposób użycia: 1–3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, między posiłkami, po treningu oraz przed snem). 1 porcję (30 g – 90 jednostek = 3 miarki lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w º100 ml wody. ° Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej, głownie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
|
Pozostałe Przedmioty:
******************** |