Kriolipoliza
Doskonałe urządzenie przeznaczone do redukcji tkanki tłuszczowej wykorzystujące najnowszą technologię.
Dzięki zastosowaniu niskiej temperatury w trakcie zabiegu dochodzi do rozpadu adipocytów, a następnie do ich eliminacji.
Maszyna umożliwia osiągnięcie rewelacyjnych efektów w krótkim czasie.
Największymi zaletami urządzenia są bardzo dobre parametry oraz czytelne menu.
Naukowe podstawy kriolipolizy zostały odkryte w 2008 r. przez dermatologów: dr. med. Dietera Mansteina oraz dr med. R. Roxa Andersona z the Wellman Center for Photomedicine at Massachusetts General Hospital in Boston, filia harwardzkiej Szkoły Medycznej. Udowodnili oni, że w kontrolowanych warunkach laboratoryjnych podskórne komórki tłuszczowe są bardziej wrażliwe na działanie zimna niż tkanki je otaczające. Lipidy w komórkach tłuszczowych krystalizują się w wyższej temperaturze niż inne komórki zawierające wodę. Dzięki temu kriolipoliza niszczy tylko komórki tłuszczowe, a oszczędza inne tkanki, takie jak skóra, mięśnie i nerwy. W rezultacie ich badania wykazały, że kontrolowane, miejscowe chłodzenie tkanek może prowadzić do utraty podskórnego tłuszczu bez uszkadzania skóry. Dzięki temu odkryciu opracowano i opatentowano technologię leżącą u podstaw nieinwazyjnego zabiegu kriolipolizy.
Kriolipoliza to metoda polegająca na chłodzeniu tkanek tłuszczowych w celu spowodowania ich rozpadu (lipolizy).Wynikiem zabiegu ma być redukcja tkanki tłuszczowej. Ochłodzone komórki tłuszczowe przechodzą "kontrolowaną śmierć" i stopniowo eliminowane są z organizmu, za sprawą normalnych procesów metabolicznych organizmu, zbliżonych do eliminacji tłuszczu z żywności w wyniku czego grubość warstwy tłuszczowej maleje.
W trakcie zabiegu:
Poprzez zassanie i zmrożenie fałdu tkanki tłuszczowej wprowadzamy do niej zimno w sposób selektywny i kontrolowany w celu uzyskania przez określony czas temperatury poniżej 10°C na poziomie komórek tłuszczowych.
Po zabiegu:
1-2 dzień – początek procesu zapalnego. Pod wpływem niskiej temperatury, lipidy wypełniające komórki tłuszczowe ze stanu ciekłego, przechodzą w stały – ulegają krystalizacji, a zjawisku temu towarzyszy wzrost objętości komórki. Gdy błona komórki ulegnie uszkodzeniu w komórce ustają procesy życiowe.
2-7 dzień – intensywnie rozwija się zapalenie tkanki podskórnej
Maksimum procesu zapalnego następuje ok. 15 dni po zabiegu, gdy komórki tłuszczowe są otoczone przez limfocyty, histiocyty i inne komórki jednojądrzaste. W tym czasie komórki tłuszczowe rozpoczynają już proces stopniowej redukcji wielkości. W okresie 15 do 30 dni po zabiegu ustępuje zapalenie, po którym zachodzi proces fagocytozy: makrofagi zaczynają otaczać i pochłaniać apoptozowe komórki tłuszczowe w celu ich stopniowej eliminacji z organizmu. W rezultacie dochodzi do zmniejszenia podskórnej tkanki tłuszczowej.
Tę metodę szczególnie poleca się osobom, które mimo aktywnego trybu życia nie mogą sobie poradzić z wałeczkami tłuszczu na brzuchu, udach czy biodrach. Zabieg jest najczęściej stosowany w czterech obszarach: na brzuchu, plecach (boczkach) i tzw. bryczesach, czyli dolnej partii bioder , górnej partii ud i ramionach. Trzeba jednak wyraźnie podkreślić, że nie jest to metoda do walki z otyłością.
WYSTAWIAMY FAKTURĘ VAT NA ŻYCZENIE KLIENTA
ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW!