Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kresowy tygiel kulinarny. Kuchnia Białoruska

28-01-2012, 7:33
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 27.60 zł     
Użytkownik landbuchen
numer aukcji: 2021539309
Miejscowość ZABRZE
Wyświetleń: 6   
Koniec: 26-01-2012 12:07:39
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Księgarnia Landbuchen


Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów, zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów, mocno osadzona w historii Polski, kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich, mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe, ale realny, wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów, które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza, zróżnicowana, ale i jednorodna, jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania. Zapraszamy więc wszystkich, którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków, na kulinarną wyprawę na Kresy.

Autor:Andrzej Fiedoruk
Rok wydania:2010
Ilość stron:262
Format:16x24 cm
Oprawa:oprawa twarda
ISBN:[zasłonięte]978-8306-590-9
Numer katalogowy:978[zasłonięte][zasłonięte]50659
PKWIU:58.11.1



Informacje dodatkowe

Wszystkie książki dostępne od ręki. Możliwość odbioru w Bytomiu oraz w naszej księgarni stacjonarnej w Zabrzu

Koszt wysyłki zawsze jednakowy bez względu na ilość zakupionych książek.

Kontakt

[zasłonięte]@onet.pl

Platności

Przelew na konto:
23 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 495897
Nie wysyłamy za pobraniem.