Bardzo aromatyczna pasta w postaci twardej masy, uzyskana ze zmielonego orzecha kokosowego. Po ogrzaniu w gorącej wodzie nabiera konsystencji gęstej śmietany. Rewelacyjny składnik tajskich zup, deserów, lodów, koktajli mlecznych, past curry. Wspaniały zagęstnik sosów oraz gulaszów. Koloru białego, nierafinowany o naturalnym zapachu orzecha kokosowego.
Z bloku kokosowego można przygotować mleko kokosowe, lub śmietanę (krem) kokosowy.
Jak to zrobić?
Wkładamy do naczynia kostkę kokosową, dolewamy około 600 ml gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i uzyskania jednolitej konsystencji mleka kokosowego. Przecedzamy przez gęste sito, jeżel jest to konieczne.
Dolewając 450 ml gorącej wody uzyskamy śmietanę kokosowa.
Tłuszcz kokosowy zawarty w mleku, ma działania takie jak olej kokosowy zimno tłoczony. Antybakteryjne, antywirusowe oraz antygrzybiczne i podnosi odporność organizmu.
Tłuszcze kokosowe nie przyczyniają się do powstawania tkanki tłuszczowej i pobudzają przemianę materii, co wspomaga ubytek wagi przy nadwadze.
Krem kokosowy można stosować z wielką skutecznością zewnętrznie oraz w kuchni, jako środek spożywczy. Ma również zastosowanie, jako maseczka do włosów, krem do ciała oraz środek na zmiany skórne.
Skład: kokos 100% Bez konserwantów, cukru i barwników
Producent:Sri Lanka
Najlepiej sporzyć przed:19.11.2016
Waga : 200g
Waga do wysyłki (z opakowaniem):400g
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i zapraszamy na nasze pozostałe aukcje, dziękuję SushiSam
|
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|
|
Strona "o mnie"Wszystkie aukcje
|
|
|