KRAS-szynka adriatycka
bez kości,12mieś. dojrzewania delikatnie podwędzana.
1,15 kg
Mamy zaszczyt zaoferować Państwu kolejny delikates z półki naszych szynek,ze
Słowenia słynie z przepięknych krajobrazów od wysokich gór,przez doliny,jaskinie, do morza Adriatyckiego.
I właśnie tu, w małej miejscowości KRAS
produkowana jest od setek lat
słynna szynka KRAS.
W KRAS panują najlepsze warunki do
produkcji tych szynek.
W rachubę wchodzą tylko młode, do średniej
wielkości świnie. Umiarkowane temperatury
przez cały rok oraz mała wilgotność
powietrza. Dodatkowo zimową porą wieją
wiatry BORA ,które to mają bardzo znaczący
wpływ w dojrzewaniu i jakości szynek.W
jakości jest porównywalna do szynki
parmeńskiej. Szynka jest tylko lekko
nacierana małą ilością soli morskiej z
Adriatyku i lekko,delikatnie podwędzana,co
daje jej czerwono-rubinowy kolor oraz
niesamowity soczysty
smak i aromat. Jest bogata w witaminy i
minerały,lekko strawna i posiada wysoką
wartość odżywczą. Aby te zalety osiągnąć,
świnie pasione są tradycjonalnie tylko
naturalnymi figami.
Nie zawiera żadnych konserwantów.
Skład; tylko mała ilość soli z morza
Adriatyckiego,lekko podwędzana
12 miesięcy dojrzewania w
adriatyckim klimacie.
Produkt naturalny zapakowana próżniowo.
Termin przydatności tej partii przynajmniej
do 21.02.2015
Oferujemy ćwiartki z udżca,każda ćwiartka
waży po ok.1,15kg(+-50g). Szynka nasza
dopiero co opuściła dojrzewalnie.
Zdjęcia są oryginalne i
bez jakiegokolwiek sztucznego
doświetlania.Producent; KRAS, Słowenia.
Polecamy
także nasze hiszpańskieszynki SERRANO,
szczególnie nasz rarytas PATA NEGRA IBERICA
dojrzewana 24 miesiące, 14miesięczna GRAN
RESERVA JASETO, parmeńskie oraz inne.
Zapraszamy miłośników i
koneserów na ucztę.