Krajalnica przeznaczona jest do krojenia chleba na kromki o grubości 11 lub 13 mm. Jej konstrukcja pozwala na krojenie bochenków o wymiarach maksymalnych: dł. 47, szer. 23 i wys. 10 cm. Załadunek oraz odbiór pokrojonego pieczywa odbywa się ręcznie, wkładając za każdym razem jeden bochenek chleba. Przy obsłudze jednoosobowej wydajność maszyny można określić w przybliżeniu na 350 bochenków na godzinę, w zależności od rodzaju chleba i wielkości bochenka, a także od stopnia wypieczenia i wychłodzenia, natomiast znacznie zwiększa się przy obsłudze dwuosobowej. Krajalnica ROCH wyposażona jest w ramki z zamontowanymi, wymiennymi nożami ze stali o wysokiej twardości. Noże można obrócić, co podwaja ich okres przydatności, a także ponownie naostrzyć. Urządzenie przeznaczone jest głównie do eksploatacji w piekarniach, sklepach i innych placówkach gastronomicznych, wszędzie tam gdzie nie jest wymagana wielogodzinna praca ciągła.
Charakterystyka krajalnicy ROCH 11,45
|
Parametry
|
Jednostka miary
|
Wartość
|
Zasilanie
Podłączenie elektryczne
|
V
230 V; 50/60Hz;
14kW
|
230
|
Moc silnika
|
kW
|
1,1
|
Wydajność
|
szt./h
|
350
|
Max. długość krojonego chleba
|
mm
|
470
|
Grubość kromki
|
mm
|
11
|
Ilość noży
|
szt.
|
40
|
Wymiary
Szerokość
Długość
Wysokość
|
mm
|
700
730 1250
|
Waga
|
kg
|
175
|
Szczegółowe informacje uzyskają Państwo kontaktując się bezpośrednio: od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 - 17.00
tel. +48 (32)[zasłonięte]335-61, 534 [zasłonięte] 320, tel./fax. +48 (32)[zasłonięte]234-24