Elektroniczny wyłącznik bezpieczeństwa, łatwe czyszczenie,
możliwość montażu specjalnych noży (np. teflonowych do serów).
Krajalnice CAS są przeznaczone do użytkowania w małych, średnich i dużych sklepach, a także w stówkach, zakładach gastronomicznych, barach i restauracjach, przedsiębiorstwach cateringowych i zakładach przemysłu spożywczego.
Krajalnice serii ekonomicznej oferowane przez CAS Polska łączą w sobie wysoką jakość, dbałość o bezpieczeństwo z bardzo atrakcyjną ceną.
Wysoka jakość wykonania krajalnic CAS zapewnia uzyskanie atrakcyjnego wyglądu plastrów krojonych produktów o najwyższej jakości, przy jednoczesnym utrzymaniu ubytków krojonych artykułów na najniższym poziomie.
Długotrwałą efektywność krojenia, zapewnia wbudowana ostrzałka, usprawniająca proces prawidłowego ostrzenia oraz gwarantująca utrzymanie perfekcyjnej jakości ostrza w całym okresie jego eksploatacji.
Krajalnice marki CAS gwarantują satysfakcję z ich użytkowania na wiele lat bez konieczności dokonywania skomplikowanych zabiegów serwisowych przy zapewnieniu niskich kosztów eksploatacji.
Cechy
Krajalnice dostarczane są w fabrycznym opakowaniu, wyposażonym w odpowiednio ukształtowaną wkładkę, gwarantującą ich bezpieczny transport. Do każdego urządzenia dołączona jest instrukcja obsługi w języku polskim, precyzyjnie opisująca sposób bezpiecznej eksploatacji, czyszczenia i konserwacji krajalnicy oraz certyfikat zgodności CE.
Wszystkie elementy krajalnic mające kontakt z żywnością zostały wykonane ze stopu aluminium pokrytego zabezpieczającą powłoka galwaniczną spełniającego wymagania zgodności z dyrektywami UE Nr 93/43/CEE oraz Nr 96/3/CE of 26/05/1997 – D.Lgs. 155/1977.
Dla zapewnienia łatwości zachowania higieny krajalnice zaprojektowano tak, aby ułatwić użytkownikowi wszelkie zabiegi związane z utrzymaniem urządzenia w czystości. Elementy wymagające stałego czyszczenia posiadaną zaokrąglone krawędzie są łatwo dostępne, a prosty i bezpieczny sposób ich czyszczenia i demontażu czyni obsługę niezwykle łatwą.
Opcje
Oferujemy możliwość wyposażenia krajalnic w:
- noże stalowe chromowane do krojenia wędlin i mięsa,
- noże stalowe pokryte teflonem do krojenia serów,
- noże stalowe ząbkowane do krojenia chleba,
- noże stalowe ząbkowane pokryte teflonem do krojenia serów i chleba.
Specyfikacja
Model |
KRA 250 CE PROF
|
KRA 275 CE PROF
| KRA 300E CE PROF
| KRA 300 CE PROF |
KRA 330 CE PROF
|
KRA 350 CE PROF
|
Średnica noża [mm]
|
250
|
275
|
300
|
300 |
330 |
350
|
Stół podawczy - obszar krojenia [mm]
|
190 x 250
|
210 x 250
|
260 x 200
|
220 x 320
|
230 x 280
|
240 x 290
|
Grubość plastra - max [mm]
|
0~16 |
Moc silnika [W]
|
292
|
292
|
292
|
438
|
475
|
511
|
Masa produktu |
16
|
18
|
21,5
|
26,5
|
28
|
32
|