PKO BP o/Ostrołęka Numer kontakt do wpłat:
72 1020 [zasłonięte] 3[zasłonięte]8020002 [zasłonięte] 014888
Sadowniczy_pl
Kadzidło 41
07-420 Kadzidło
Towar jest wysyłany zarówno po otrzymaniu płatności na konto jak również za pobraniem.
WPŁATA: paczka do 30kg.
18zł
POBRANIE: paczka do 30kg.
26zł
|
Pomagamy Twemu ZDROWIU I SYLWETCE !!!
Kozieradka nasiona na kiełki - 100 g
|
|
Kiełki roślin są dla organizmu człowieka najcenniejszym źródłem witamin, soli mineralnych, naturalnych leków i różnych składników wzmacniających. Są bogate w witaminy A,B kompleks, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy
|
KIEŁKUJ Z NAMI I ŻYJ ZDROWO
Kiełki są najbardziej kompletnymi i odżywczymi produktami z obecnie dostępnych, naturalnych pokarmów w dzisiejszych czasach. Są one „żywymi” witaminami" , minerałami, enzymami jak i białkami.
Osoby, które o kiełkach nie mają żadnej wiedzy, przede wszystkim kojarzą je z ekscentryczną dietą wegetarian. I nie ma się co weganom dziwić, ponieważ malutkie nasiona są "koncentratem" wszystkich najważniejszych substancji i pierwiastków. W początkowej fazie wzrostu roślinka wytwarza największą ilość enzymów, które wspaniale wpływają na nasz organizm.
Kiełki mają ogromne znaczenie i pole do popisu przy odchudzaniu- zawarte w kiełkach białka, cukry, tłuszcze, błonnik i witaminy uelastycznią zastałe w zimie mięśnie. Większość witamin z grupy B, a także witamin A, C, E i H przyczynią się do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania całego organizmu. Białko roślinne pomoże odbudowywać komórki i tkanki, natomiast potas ujędrni mięśnie i zatrzyma proces ich wiotczenia.
|
|
Kiełki roślin są dla organizmu człowieka najcenniejszym źródłem witamin, soli mineralnych, naturalnych leków i różnych składników wzmacniających. Są bogate w witaminy A,B kompleks, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy
KOZIERADKA:
Kiełki kozieradki (Trigonella foenum-graecum) są świetnym źródłem białka, żelaza oraz witamin A i C. Pozytywnie wpływają na działanie wątroby, dzięki czemu wspomagają oczyszczanie organizmu z toksyn. Usprawniają wchłanianie pokarmów, oraz wydzielanie soku trzustkowego, żołądkowego i jelitowego, a także wspomagają proces wytwarzania czerwonych krwinek.
Spożywanie surowych kiełków kozieradki działa osłaniająco i przeciwzapalnie na błonę śluzową przewodu pokarmowego, dlatego zalecane są przy chorobach i infekcjach żołądka, m.in. chorobie wrzodowej.
Kiełki kozieradki najlepiej spożywać w momencie, gdy ich długość odpowiada mniej więcej długości ziarna, gdyż bardziej wyrośnięte stają się gorzkie. Ze względu na dość niezwykły smak używa się ich w kuchni bardzo oszczędnie. Można dodawać je do ryżu, owoców i potraw z warzyw.
Domowym sposobem kiełki można wyprodukować w następujący sposób:nasiona należy dokładnie przepłukać na sicie i zalać w czystym słoiku na kilka godzin wodą. Następnie należy wodę zlać,nasiona przepłukać pod bieżącą wodą i umieścić w płaskim naczyniu na namoczonej warstwie bibuły lub ligniny. Naczynie przykryć,aby ograniczyć parowanie wody.Odstawić w cieple nienasłonecznione miejsce.W miarę potrzeby zraszać. Po 4-5 dniach można ścinać wyrośnięte kiełki.
Gramatura: 100 g
|
1. Najszersza oferta - na aukcjach dostępne jest ok. 30 gatunków roślin z gruntu. |
2. Wysyłamy za pobraniem - nie boimy sie swoich sadzonek!! |
3. Najtańszy transport.
|
4. Wysyłamy rośliny zapakowane w taki sposób, by przetrwały podróż bez uszkodzeń, używamu specjalnie wymyślonych przez nas opakowań z zamkami. |
5. Proponujemy Ci dobrą, uczciwą transakcję. Doskonałe relacje wymagają czasu, dlatego nie przedkładamy jednorazowego zysku nad budowanie trwałych relacji. |
6. Szanujemy Twój czas, dlatego nieustannie poszukujemy nowych sposobów na to by współpraca z nami była prosta i przyjemna. |
7. Utrzymujemy stały kontakt z klientami i nie zapominamy mówić "Dziekuję". |
|
POLECANE PRODUKTY
|
|