|
|
26 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 739172
|
Odbiór osobisty w Łodzi
|
BIALASOWA24 Bartosz Karwas
Kościuszki 132
90-451 Łódź
NIP: 726[zasłonięte]7087
REGON: 101[zasłonięte]162
[zasłonięte]@bialasowa24.pl
(pon.-pt. w godz. 10-18)
|
|
|
KOTLETY ZRAZY MEDIALIONY
Autor: OPRACOWANIE ZBIOROWE
Data wydania: 2011
Rodzaj okładki: miękka
Ilość stron: 176
Format: 16,5 x 23,5 cm
Stan: Nowa
Cena rynkowa: 11,99 zł
Nasza Cena: 11,28 zł
Dział kotlety to worek bez dna. Można czerpać z niego w nieskończoność i układać setki jadłospisów. A prawie 300 lat temu kotlety w zasadzie nie istniały – na stolach królowały pieczenie i mięso gotowane. Od kiedy jednak zaczęto piec i smażyć małe porcje mięsa – powstało wiele ich nazw, a wśród fachowców rozpoczęły się zażarte spory o to, co w kuchni jest kotletem, co sznyclem, co filetem, a co zrazem. W worku zatytułowanym kotlety znajdziemy bowiem antrykot i befsztyk, rumsztyk i sznycel, rozbratel i bryzol, frykadelki i medaliony, steki i zrazy. W tej książce proponujemy przepisy na wszystkie rodzaje kotletów niezależnie od ich nazwy i sposobu przygotowania.
|