Opis:
Elektryczna maszynka do obróbki mięsa, potocznie zwana napędem z kotleciarką i wilkiem. Urządzenie jest przeznaczone do przygotowywania mięsa na kotlety, bitki, steki oraz do mielenia mięsa. Zastępuje tradycyjne rozbijanie mięsa tłuczkiem oraz mielenie w maszynkach ręcznych. Kotleciarka jest wyposażona w dwa komplety stalowych ostrzy (po 37 nożyków na każdym wałku) sprawią, że nawet najtwardsze mięso stanie się łatwe w obróbce cieplnej i formowaniu. Zwłaszcza schab poddany takiemu nacinaniu zachowuje swoje naturalne soki, staje się pulchny i soczysty. Efektem jest znacznie mniejszy ubytek wagowy niż przy tradycyjnym rozbijaniu. Duży otwór wsadowy o wymiarach 18,5x2,8 cm pozwala na obróbkę dużych porcji mięsa.
Urządzenie jest naprawdę łatwe w obsłudze i czyszczeniu. Zestaw nacinający po demontażu najlepiej umyć w zmywarce lub wyczyścić twardą szczotką.
Ze względu na dużą wydajność kotleciarkę poleca się dla domów weselnych, stołówek zakładowych i wszelkich placówek, gdzie jednorazowo przygotowuje się większe ilości kotletów czy steków. Orientacyjna wydajność to około 400 sztuk na godzinę. Koszt zakupu kotleciarki szybko się zwraca dzięki oszczędnościom czasu oraz energii elektrycznej czy gazowej przeznaczonej na krótszą obróbkę termiczną potraw.
W zestawie przystawki typu "wilk" znajdują się dwa sitka : o śr. oczek 6 i 8 mm.
Dane techniczne:
- 49.5x22x41 cm
- 230 V
- 32 kg
- 735 W
- 2x37 szt.
Cena netto: 2 625 zł
Cena brutto: 3 228 zł