Elektryczny steaker do mięsa (kotleciarka) VICTOR® EL wraz z przystawką do mielenia mięsa wyposażoną w sitka 6mm i 8mm (za dopłatą zestaw 3 sitek o średnicy oczek: 3, 4, 5 mm).
Steaker to nowoczesne i skuteczne urządzenie służące do szybkiego i ekonomicznego przygotowywania płatów mięsa o odpowiedniej wielkości i grubości tj. kotlety, filety, steki, bitki itp. Innowacyjność urządzenia polega na braku w stosunku do tradycyjnych rozwiązań wałków płaszczących, które obniżają wartość przygotowywanych posiłków powodując wypływ naturalnych soków z mięsa.
Podstawowe zalety steakera:
- szybkość pracy (aż do 400 szt./godz.)
- dużo mniejsze ubytki wagowe poprzez zatrzymanie soków mięsnych
- czterokrotnie krótszy czas marynowania
- łatwość formowania rozbitego mięsa
- krótszy prawie o 50% czas obróbki cieplnej potraw
Steaker elektryczny VICTOR® EL to idealne rozwiązanie dla dużych restauracji, stołówek, sklepów masarskich, firm cateringowych itp.
Dane techniczne steakera:
- wymiary: 49,5x22x41 cm
- wielkość otworu wsadowego: 18,5x2,8 cm
- maks. szerokość nacinanego mięsa: 17,5 cm
- wykonanie ze stali nierdzewnej
- ilość ostrzy: 1258
- waga napędu elektrycznego: 32 kg
- waga mechanizmu zmiękczająco-formującego: 5,5 kg
- moc: 735W
- zasilanie: 230V
|