Opis:
Elektryczna maszynka do rozbijania mięsa, potocznie zwana kotleciarką jest przeznaczona do przygotowywania mięsa na kotlety, bitki, steki itp. Zastępuje tradycyjne rozbijanie mięsa tłuczkiem. Dwa komplety stalowych ostrzy (po 37 nożyków na każdym wałku) sprawią, że nawet najtwardsze mięso stanie się łatwe w obróbce cieplnej i formowaniu. Zwłaszcza schab poddany takiemu nacinaniu zachowuje swoje naturalne soki, staje się pulchny i soczysty. Efektem jest znacznie mniejszy ubytek wagowy niż przy tradycyjnym rozbijaniu. Duży otwór wsadowy o wymiarach 18,5x2,8 cm pozwala na obróbkę dużych porcji mięsa.
Urządzenie jest naprawdę łatwe w obsłudze i czyszczeniu. Zestaw nacinający po demontażu najlepiej umyć w zmywarce lub wyczyścić twardą szczotką.
Ze względu na dużą wydajność kotleciarkę poleca się dla domów weselnych, stołówek zakładowych i wszelkich placówek, gdzie jednorazowo przygotowuje się większe ilości kotletów czy steków. Orientacyjna wydajność to około 400 sztuk na godzinę. Koszt zakupu kotleciarki szybko się zwraca dzięki oszczędnościom czasu oraz energii elektrycznej czy gazowej przeznaczonej na krótszą obróbkę termiczną potraw.
Dane techniczne:
- Profesjonalne urządzenie do nacinania i spulchniania mięsa
- Idealne rozwiązanie rozwiązanie dla restauracji, stołówek, sklepów masarskich, firm cateringowych
- Służy do szybkiego przygotowania płatów mięsa o odpowiedniej wielkości i grubości, takich jak kotlety, steki, filety itp.
- Łatwość formatowania rozbitego mięsa
- Szybkość pracy aż do 400 szt na godzinę
- Czterokrotnie mniejszy czas marynowania
- Wielkość otworu wlotowego 185x28mm
- Moc 735W
- Napięcie 230V
- Wymiary - 495x220x410 mm
- Urządzenie nowe
Cena netto: 2 235 zł
Cena brutto: 2 749 zł
W ofercie posiadamy również:
- Kotleciarka + wilk do mielenia - 2 478 zł netto
- Pakowarka próżniowa Victor - 3 169 zł netto