OGÓRKI KIMCHI
NOWOŚĆ ! DOSTĘPNE JUŻ W POLSCE !
NATURALNE I BEZ SZTUCZNYCH DODATKÓW
Ogórki Kimchi – równie ostre co oryginalna kapusta
mniej kwaśne i odmiennie przyprawione, dodadzą
pikanterii każdemu posiłkowi bądź przyjęciu.
Skład: ogórki (70%), marchew, cebula, papryka
w proszku, czosnek, imbir, dymka, krewetki,
syrop kukurydziany, cukier, sól.
Alergeny: krewetki.
CZYM JEST KIMCHI?
Kimchi jest tradycyjnym daniem koreańskim. W jego skład wchodzą kiszone warzywa, których podstawą jest kapusta lub ogórek. Specyficzną i niepowtarzalną
cechą kimchi jest użycie chili w procesie kiszenia, co nadaje mu unikalny, pikantny smak.
W Korei kimchi jest nie tylko bardzo popularnym dodatkiem do niemalże każdego posiłku, ale również elementem tamtejszej tradycji i kultury. Może stanowić nie tylko
uzupełnienie, ale również być samodzielnym daniem lub stanowić składnik wielu potraw. Uchodzi za jedną z najzdrowszych potraw świata dzięki naturalnym składnikom, jedynym w
swoim rodzaju procesie kiszenia i starannie dobranym recepturom.
Istnieje niezliczona liczba odmian i lokalnych wariacji kimchi, różniących się składnikami, przepisem, i własnym smakiem – nie ma jednej, jedynej i słusznej wersji.
Ta wybrana i dostrzeżona przez nas wyróżnia się wyrazistym, mocno zbilansowanym smakiem i wieloletnią tradycją przygotowania przez jedną rodzinę.
JAK JEŚĆ KIMCHI?
Kimchi najczęściej podaje się jako przystawkę ze względu na jego właściwości. W stanie surowym pobudza oraz oczyszcza kubki smakowe i sprawia, że potrawy
smakują lepiej. Oddzielnym tematem są potrawy z kimchi i jego zdolność do łączenia się z innymi składnikami. Przy odrobinie wysiłku i wyobraźni możemy przygotować zupełnie
nowe i oryginalne dania. Lub spróbować wypróbowanych przepisów z Korei, którymi podzieli się z Wami za pośrednictwem niniejszej witryny nasz przyjaciel Joe Jeongje.
GALERIA ZDJĘĆ