email: biuro[zasłonięte]@pikanteria.biz tel. 504[zasłonięte]674
Wpłata z góry konto bankowe ALIOR BANK S.A.
20 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 684475
Dane do przelewu: Pikanteria Jacek Hucał ul. W. Orlika-Ruckemana 4/53 20-244 Lublin
W tytule przelewu prosimy o podanie nicka użytkownika Allegro.
Wysyłkę realizujemy w ciągu jednego dnia roboczego od chwili zaksięgowania środków na koncie
1 OPAKOWANIE List polecony 6,00 zł List polecony priorytetowy 7,5 zł Paczka pocztowa ekonom. 13,00 zł Paczka pocztowa priorytetowa 15 zł Przesyłka pobraniowa 20,00 zł
2-4 OPAKOWANIA List polecony 6,50 zł List polecony priorytetowy 8,00 zł Paczka pocztowa ekonom. 13,00 zł Paczka pocztowa priorytetowa 15 zł Przesyłka pobraniowa 20,00 zł 5-6 OPAKOWAŃ List polecony 7,00 zł List polecony priorytetowy 8,50 zł Paczka pocztowa ekonom. 13,00 zł Paczka pocztowa priorytetowa 15 zł Przesyłka pobraniowa 20,00 zł
UWAGA. W przypadku zakupu na naszych aukcjach różnych produktów, prosimy o kontakt w celu uzgodnienia najkorzystniejszego dla Państwa kosztu wysyłki.
Koszty wysyłki zawierają rzeczywiste koszty opakowania i transportu, oraz doliczony podatek VAT w wysokości 23%.
W przypadku wszelkich uwag po otrzymaniu wysyłki, prosimy o jak najszybszy kontakt z nami. Tylko wówczas wszelkie uwagi i reklamacje jesteśmy w stanie rozpatrzyć i wynagrodzić klientowi ewentualne straty.
|
Koper Włoski Fenkuł w ziaranch w poręcznym pojemniku z Hiszpanii - 25g Waga netto 25g
LIKWIDACJA SKLEPU - WYPRZEDAŻ OSTATNICH SZTUK TOWARU PO ATRAKCYJNCYH CENACH!
Najlepiej spożyć przed: 07.2014 Kraj pochodzenia : Hiszpania
"Fenkuł dobrze wpływa na trawienie, pobudza pracę żołądka i jelit.
Fenkuł znany być już w starożytności, do Europy trafił dzięki benedyktynom, którzy zajęli się jego uprawą już XVI wieku. Uprawiany jest na całym świecie. . W naszym klimacie sieje się go w czerwcu,a plony zbiera od lipca do września,a w krajach o innym klimacie plony zbierane są od października do maja. W sprzedaży dostępny jest więc przez cały rok. Fenkuł należy do warzyw selerowatych, częścią są mięsiste, mocno spłaszczone ogonki liściowe, które kilka centymetrów nad ziemią tworzą zgrubienie, zwane cebulą. Właśnie tę cebulę jada się na surowo, gotowaną, grillowana, duszoną.
Fenkuł jest bardzo cennym źródłem witamin i minerałów. Jedno warzywo pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C, na potas w 50%, wit.B1 również w 50%, błonnik - 33% a kwas foliowy w 23%. Zawiera dużo olejku lotnego, o bardzo charakterystycznym anyżowym aromacie. Jeśli ktoś nie lubi tego smaku, to powinien jeść fenkuł na ciepło, gubi wówczas ten posmak anyżu. Olejki lotne fenkułu bardzo korzystnie wpływają na trawienie, mają też korzystny wpływ na system nerwowy. Fenkuł zawiera silne przeciwutleniacze, które zapobiegają rozwojowi komórek rakowych. A duża zawartość witaminy C wspomaga układ odpornościowy i neutralizuje wolne rodniki. Zawartość potasu sprzyja obniżeniu ciśnienia krwi, zapobiega udarom i zawałom. Z kolei błonnik obniża poziom cholesterolu. Fenkuł ze względu na niską zawartość energetyczną jest często wykorzystywany do przyrządzania różnych sałatek i potraw w dietach odchudzających"
ZAPRASZAMY NA NASZE POZOSTAŁE AUKCJE, GDZIE ZNAJDĄ PAŃSTWO:
-
WYSOKIEJ JAKOŚCI SZAFRAN HISZPAŃSKI
-
WĘDZONĄ PAPRYKĘ PIMENTON
-
SŁODKĄ I OSTRĄ PAPRYKĘ W STYLOWEJ PUSZCE
-
PRZYPRAWĘ DO PAELLI Z SZAFRANEM
-
PRZYPRAWY DO HISZPAŃSKICH SZASZŁYKÓW PINCHOS I PINCHITOS
|