Wysyłka:
W trosce o szybkość realizacji zamówień, uprzejmie prosimy o wypełnianie formularza dostawy, w celu odpowiedniej klasyfikacji zamówień.
Przy zakupie kilku przedmiotów za wysyłkę zapłacisz raz.Jeżeli przy zakupionych produktach widnieje różna cena przesyłki, obowiązuje najwyższa z podanych kwot przy odpowiedniej opcji wysyłki.
Dane do wpłaty:
62 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 721181
W tytule przelewu prosimy wpisać swój login Allegro.
Regulamin:
Przed dokonaniem zakupu zapoznaj się z regulaninem dostępnym na stronie "o mnie"
Peter Konopka RAK, UKŁAD ODPORNOŚCIOWY A ODŻYWIANIE. PORADNIK DLA PACJENTÓW

K S I Ą Ż K A N O W A
Wydawnictwo: Medpharm Polska
Oprawa: miękka
Rok wydania: 2009
Format: 115 mm x 120 mm
Ilość stron: 111
ISBN:[zasłonięte]978-83466-47-6
Tran Ky, Pierre Laget, Jean-Michel GuiWedług najnowszych badań odpowiednia dieta może zapobiec powstawaniu wielu rodzajów nowotworów oraz znacznie poprawić jakość życia osób chorych na raka.
Niniejsza książka stanowi praktyczną odpowiedź na częste pytania stawiane przez pacjentów, dotyczące zdrowego trybu życia i sposobów walki z chorobą. Można się z niej dowiedzieć między innymi:
- które pokarmy sprzyjają nasileniu się procesów nowotworowych,
- jak wyeliminować czynniki ryzyka powstawania i rozwoju nowotworu,
- jak pewne składniki odżywcze mogą wzmocnić procesy obronne organizmu,
- jak skomponować dietę antyrakową.lbert
Pomiędzy przemianą komórki w komórkę rakową (transformacjaneoplastyczna) a jej niezależnym wzrostem często występuje fazalatencji trwająca wiele lat. W tym okresie nic jeszcze nie wiadomo o guzie i nie da się go wykryć.
Ta faza, trwająca często lata ma szczególnie silny związek z czynnikami odżywczymi, które działają jako"anty-promotory" i w tym stadium mogą jeszcze zapobiec namnażaniu się genetycznie zmienionej komórki.
Ważną rolę odgrywają tu zdolności kontrolne sąsiednich komórek ("gap junctions"), na co przede wszystkim korzystnie wpływają karotenoidy.
Rodzaj spożywanego tłuszczu także wpływa w tym stadium na wzrost guza. W ten sposób kwasy tłuszczowe omega-3 (z olejów rybich) mogą przez swój wpływ na układ odpornościowy hamować bezpopośredni
Przez swój wpływ na układ odpornościowy hamować bezpośrednio i pośrednio wzrost raka.
[Fragment książki, str. 44-45]