Koniczyna nasiona na kiełki - 100 g
Kiełki roślin są dla organizmu człowieka najcenniejszym źródłem witamin, soli mineralnych, naturalnych leków i różnych składników wzmacniających. Są bogate w witaminy A,B kompleks, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy
KONICZYNA:
Kiełki koniczyny czerwonej (Trifolium pratense) są
doskonałym źródłem izoflawonów, które mogą być pomocne w zapobieganiu
chorobom takim jak osteoporoza, rak, miażdżyca oraz w zwalczaniu
symptomów menopauzy. Genisteina, substancja należąca do grupy
izoflawonoidów, hamuje rozwój komórek nowotworowych. Są źródłem wysoko
przyswajalnego wapnia i magnezu, ich spożywanie działa wzmacniająco na
system nerwowy i stabilizuje żołądek.
W medycynie naturalnej okłady z koniczyny stosuje się przy
problemach skórnych takich jak egzema czy łuszczyca, a także w celu
przyspieszenia gojenia się ran. Kiełki koniczyny posiadają właściwości
odtruwające i wykrztuśne, dzięki czemu łagodzą symptomy takich chorób
jak zapalenie oskrzeli czy astma.
Domowym sposobem kiełki można wyprodukować w następujący sposób:nasiona
należy dokładnie przepłukać na sicie i zalać w czystym słoiku na kilka
godzin wodą. Następnie należy wodę zlać,nasiona przepłukać pod bieżącą
wodą i umieścić w płaskim naczyniu na namoczonej warstwie bibuły lub
ligniny. Naczynie przykryć,aby ograniczyć parowanie wody.Odstawić w
cieple nienasłonecznione miejsce.W miarę potrzeby zraszać. Po 4-5
dniach można ścinać wyrośnięte kiełki.
Gramatura: 100 g
KUPUJ NA WIELU AUKCJACH - OSZCZĘDZAJ NA PRZESYŁCE
Dlaczego warto kupować na naszych aukcjach:
- istniejemy od 2001 r., zdobyliśmy już renomę i zaufanie klientów,
- wysyłamy rośliny zapakowane w taki sposób, by przetrwały podróż bez uszkodzeń,
- proponujemy Ci dobrą, uczciwą transakcję. Doskonałe relacje wymagają czasu, dlatego nie przedkładamy jednorazowego zysku nad
budowanie trwałych relacji,
- szanujemy Twój czas, dlatego nieustannie poszukujemy nowych sposobów na to by współpraca z nami była prosta i przyjemna,
- utrzymujemy stały kontakt z klientami i nie zapominamy mówić "Dziękuję".
|