|
Konfitura jagodowa z ksylitolem, bez cukru, 100% naturalna, 81% jagód.
Skład: jagody 81%, ksylitol 17%, pektyna, sok z cytryny, anyż, sól himalajska.
Dzięki tradycyjnej recepturze powstały smaczne i bardzo zdrowe konfitury jagodowe z delikatną nutą anyżu. Konfitury jagodowe zostały wytworzone ręcznie i składają się wyłącznie z naturalnych składników. Konfitury z ksylitolem stanowią wspaniały i bardzo zdrowy dodatek do pieczywa oraz różnych domowych potraw. Do produkcji konfitury użyto świeżych, niemrożonych owoców jagód z mazurskich terenów leśnych. Konfitura jagodowa została osłodzona naturalnym ksylitolem, czyli cukrem brzozowym.
Ksylitol zawarty w konfiturze pomaga w: - zapobieganiu próchnicy zębów, - zapobieganiu chorób i stanów zapalnych dziąseł, - przeciwdziałaniu rozmnażaniu się patogennych bakterii występujących w jamie ustnej, - dolegliwościach żołądkowych.
Ponadto ksylitol:
- redukuje niemiły zapach z ust, - tworzy środowisko zasadowe w przewodzie pokarmowym, - sprzyja przyswajaniu wapnia w organizmie, - ogranicza i utrudnia nadmierny rozwój patogennych pleśni i drożdżaków szczególnie z rodziny candida albicans w przewodzie pokarmowym, - wskazany jest dla diabetyków, osób odchudzających się, chorych na grzybicę, osteoporozę, a także w profilaktyce innych schorzeń.
Ksylitol jest bezpieczną i naturalną substancją produkowaną z drewna brzozy, dopuszczoną do obrotu przez Polskie Ministerstwo Zdrowia.
Konfiturę jagodową z ksylitolem sporządzono z 81 gram owoców na 100 gram produktu.
Masa netto: 200 gram
|