Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Koszty wysyłki:
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka pocztowa do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
kurier Siódemka do 30kg: 14,5zł
Za pobraniem:
Paczka pocztowa do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
kurier Siódemka do 30kg: 17,5zł
Koncentrat do wyrobu piwa GINGER 0,98kg waga 1000g
Tradycyjne piwo imbirowe z nutą przypraw i piękną białą, długo utrzymującą się pianą, wyrazisty smak zaspokoi najgłębsze pragnienia.
Zestaw firmy Coopers służący do przygotowania ok,17-20 l piwa.
Puszka zawiera:
- 980 g hermetycznie zamkniętego słodu chmielonego, bez dodatku konserwantów ,
-torebeczkę drożdży piwowarskich (dołączoną pod przykryciem).
Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to ok 4 %.
Możliwe jest otrzymanie piwa bezalkoholowego
Sposób przygotowania piwa alkoholowego:
Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ) oraz 1 kg cukru nierafinowanego. Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny.
Całość należy poddać fermentacji w temperaturze od 21 st do 27 st przez ok 6-10 dni.
Po tym czasie należy sprawdzić gęstość roztworu, cukromierzem. Jeśli gęstość wynosi ok 1-2 Blg rozlewamy roztwór do butelek, dodając do każdej na 0,5 litra – 4 g cukru i kapslujemy.
Piwo należy przechowywać przez pierwsze kilka dnie w temperaturze pokojowej, następnie przenieś do temperatury max 18 st, na min 2-3 tygodnie.
Przed podaniem schłodzić.
Sposób przygotowania piwa bezalkoholowego:
Zawartość puszki rozpuścić w pojemniku fermentacyjnym z 2 litrami gorącej wody ( nie wrzącej ). Dodać 17 litrów chłodnej wody i dokładnie całość wymieszać, wsypując drożdże piwowarskie, zamykając pojemnik fermentacyjny, pozostawiając całość na 2-3 godziny. Następnie ponownie wymieszać nastaw i pozostawić na 2-3 godziny. Po tym czasie zlać do butelek dodając do każdej 4 g cukru na 0,5 litra. Tak przygotowany napój odstawić do temperatury ok 18 st.