Nóż uniwersalny
Nóż uniwersalny o długości 315 mm to tak zwany nóż do wszystkiego. Zapewne będzie jednym z podstawowych narzędzi w Państwa kuchni. Sprawdza się tam gdzie nie radzi sobie z racji dużych rozmiarów nóż szefa kuchni.
|
|
Nóż do chleba
Wszelkiego rodzaju pieczywo można pokroić bez gniecenia i kruszenia, nożem do chleba o długości 335 mm.
|
|
Nóż do krojenia łososia
Najdłuższy, bo 383 mm nóż pokroi w cienkie plasterki delikatne mięso z łososia, a zaokrąglony koniec ostrza ułatwi układanie plastrów mięsa na półmisku.
|
|
Nóż szefa kuchni
Nóż szefa kuchni ma długość 365 mm. W praktyce ma nieograniczone zastosowanie. Można nim pociąć twarde mięso jak i duże warzywa i owoce (np. arbuz). Długie ostrze zapewnia zachowanie pełnej kontroli nad nożem.
|
|
Tasak
Do rozdrobnienia mięsa, warzyw i owoców posłuży nam tasak, dzięki któremu przygotujemy składniki na sałatkę lub idealnie pokroimy befsztyk. Bez problemu potnie kości, chrząstki, mrożone produkty.
|
|
Nóż do oddzielania mięsa od kości
|
|
Nóż do pizzy
|
|
nóż do sera
|
|
Widelec do mięsa
|
|
Sztućce: nóż
(6 sztuk)
|
|
Sztućce: widelec
(6 sztuk) Przygotowane posiłki skonsumujemy przy pomocy zestawu 12 sztućców dla sześciu osób.
|
|
Nożyczki kuchenne
Porcjowanie dań umożliwią nam nożyczki do drobiu oraz nożyce kuchenne. Nożycami do drobiu podzielimy całego kurczaka a nożyce kuchenne umożliwią nam pocięcie np. szczypiorku.
|
|
Nożyczki do drobiu
|
|
Ostrzałka do noży
|
|