KUP TERAZ
Komplet: Wędzenie ryb + Tradycyjne Wędzenie
Opis przedmiotuTradycyjne wędzenie
Stop "mięsopodobnym"! Coraz więcej ludzi przedkłada smak sklepowych
wędzonek, baleronów i kiełbas, choćby nosiły niewiadomo jak obiecujace imiona
jak np.s zynka babuni czy przysmak dziadka, na wyroby domowe. Ci, którzy na
działkach czy w ogródkach sklecili własne wędzarnie będą mogli, d zięki naszemu
poradnikowi, uzupełnić swoją wiedzę o tajnikach wędzenia. Dowiemy się
wszystkiego co potrzebne żeby własnymi siłami wy produkować rozmaite pyszności.
Tak naprawdę potrzebujemy do tego tylko kawałka ziemi. Optymalne wymiary wędzrni
wynoszą 2x2 m, a wię c naprawdę nie wiele. Popróbujmy - naprawdę warto! * jak
urzadzić wędzarnię * co znaczy peklowanie suche i mokre * jak solić i
wędzić * jak wędzić kiełbasy, serdelki, boczki, mięso i słoninę * jak
wędzić drób i ryby
Wydawca: Wydawnictwo AA data wydania: marzec 2008 Redaktor:
Eleonora Trojan, Julian Piotrowski liczba stron: 96
format: 14,5x21 cm ilustracje: czarno-białe numer produktu:
[zasłonięte]19941 EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]10603
Wędzenie ryb.Morskich oraz słodkowodnych. Świeżych i mrożonych
Wyborna pozycja dla tych, którzy smakiem świeżo wędzonej ryby chcą się
cieszyć zawsze, kiedy mają na to ochotę. Okazuje się, że wędzenia nie musimy
wykonywać w osobno wybudowanej wędzarni. Z pomocą tej książki możemy przygotować
doskonałe pstrągi, okonie, dorsze, śledzie, dzwonka łososia, karpia, leszcza,
flądrę itd. mając tylko do dyspozycji jedynie wok z pokrywą i sprawny wyciąg w
kuchni.
Oprócz tego znajdziesz tu wiele cennych rad dotyczących sztuki wędzenia ryb,
dokładne wskazówki na temat utrwalania mięsa ryb: solenia, peklowania i dalszej
obróbki z dokładnymi recepturami. Ryby, które przygotujecie sami, prawdopodobnie
będą najlepsze. Do dzieła kulinarni odkrywcy!
Autor: Piotrowski Julian Wydawca: Wyd. AA [zasłonięte]978-83060-50-5 Okładka:
twarda Wymiary: 145x210 mm Stron: 96 Rok wydania: Kraków 2009
Promocje
Polecamy
|