Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu

04-11-2014, 17:28
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 41 zł     
Użytkownik medisquad_lublin
numer aukcji: 4745459188
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 3   
Koniec: 04-11-2014 16:36:19

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2014
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)

Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002

W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick

Wysyłka

Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

ul. Lubartowska 56 w Lublinie

Kontakt z nami

ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 21
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.30-16.30 

Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu

Autor: (red.) Gawęcki J., Mossor-Pietraszewska T.

 

Wydawca: PWN

Wydanie, Rok wyd: I (dodruk), 2014

Ilość stron: 452

Format: 14,0 x 20,5 cm

Oprawa: miękka

ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]11425  

Opis:

Ksiązka prezentuje najnowszaą wiedzaę o produktach żywnościowych, o ich przetwarzaniu, utrwalaniu oraz uwarunkowaniach jakościowych i funkcjonowaniu na rynku. Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. "Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu" uświadamia czytelnikom ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, dementuje fałszywe informacje upowszechniane przez media i wyjaśnia kontrowersje i problemy związane z jej tematyką, np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje różnych leków z żywnością, "diety cud" oraz ksenobiotyki.

Spis treści:
I. WSTĘP
1. Pojęcie zdrowia oraz jego uwarunkowania genetyczne, środowiskowe i związane ze stylem życia
2. Relacje między żywnością, żywieniem i zdrowiem

II. ŻYWNOŚĆ
1. Definicje i podział produktów żywnościowych
2. Jakość żywności i jej uwarunkowania
3. Przetwarzanie i utrwalanie żywności
4. Biotechnologia w produkcji żywności
5. Dodatki do żywności i ich zastosowanie
6. Znakowanie żywności
7. Prawo żywnościowe i urzędowa kontrola żywności

III. ŻYWIENIE
1. Istota racjonalnego żywienia i podstawowe pojęcia z tym związane
2. Podstawowe składniki pożywienia
3. Żywność jako źródło składników odżywczych
4. Trawienie i przyswajanie pożywienia
5. Podstawowe zasady racjonalnego żywienia
6. Wegetarianizm jako dieta alternatywna
7. Żywienie dietetyczne
8. Interakcje leków ze składnikami żywności

IV. ZDROWIE
1. Biologiczne podstawy zdrowie
2. Etiologia i prewencja wybranych chorób dietozależnych
3. Zanieczyszczenia żywności i ich wpływ na zdrowie człowieka
4. Inne zagrożenia dla zdrowia
5. Instrumenty polityki prozdrowotnej