Komosa ryżowa czarna 500 g
Importujemy bezpośrednio od producentów - gwarantujemy najwyższą jakość, posiadamy wszystkie certyfikaty, a przy tym oferujemy bardzo konkurencyjną cenę!
WŁAŚCIWOŚCI:
Skład komosy ryżowej sprawia, że roślina ta może z powodzeniem zastąpić mięso. Poleca się ją szczególnie wegetarianom i weganom. Komosa ryżowa jest źródłem m.in białka, wapnia, żelaza, magnezu i fosforu. Pomoże nam uzupełnić brakujące naszemu organizmowi mikrolelementy, doda nam energii.
Wspomaga spalanie tłuszczu i przy okazji wspomaga utratę wagi.
Stanowi źródło pełnowartościowego białka roslinego.
Jest produktem bezglutenowym i wyróżnia się niskim indeksem glikemicznym (IG 35).
Regularne spożywanie komosy obniża ryzyko zachorowania na choroby układu wieńcowego i cukrzycę oraz wyrównuje poziom cukru we krwi. W komosie ryżowej obecne są silne przeciwutleniacze, które chronią przed rozwojem groźnych chorób, w tym nowotworów, a także niezbędne nienasycone kwasy tuszczowe omega-3.
Charakteryzuje ją delikatny, lekko orzechowy smak. Znakomicie kompunuje się z wieloma daniami. Można serwować ją na ciepło i na zimno, w daniach słonych i słodkich, jako składnik sałatek, dodatek do zup, zapiekanek, warzywnych kotlecików czy też deserów, a także jako alternatywa dla ryżu i ziemniaków.
STOSOWANIE:
Ziarna przed przygotowaniem należy wcześniej dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Gotuje się je podobnie jak tradycyjny ryż, około 20 minut.
Komosa czarna wyróżnia się bardziej intensywnym smakiem oraz po ugotowaniu jest bardziej chrupka.
Po ugotowaniu posiada głęboki czarny kolor oraz delikatnie orzechowy smak.
Wszystkie zdjęcia przedstawiają stan faktyczny produktów. 100% pewności udanych zakupów!
Kopiowanie, drukowanie i powielanie aukcji surowo zabronione. Wszelkie kopiowanie TEKSTÓW, TREŚCI czy ZDJĘĆ jest zabronione pod groźbą konsekwencji prawnych. (Zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631
|