Komora wędzarniczo - parzelnicza przeznaczona jest do obróbki termicznej wędlin, mięs, drobiu, ryb i serów. Podstawowe procesy to: suszenie, wędzenie, parzenie, pieczenie, podsuszanie i schładzanie. Urządzenie wykonane jest w całości z wysokogatunkowej stali kwasoodpornej.
Zakres uzyskiwanych temperatur w komorze wędzarniczo - parzelniczej:
suszenie od 0 do 80 °C wędzenie od 0 do 99 °C parzenie od 0 do 90 °C pieczenie od 0 do 90 °C (180 °C opcjonalnie) podsuszanie od 0 do 80 °C schładzanie od 60 °C - do temp. otoczenia. ![kliknij,aby powiększyć](http://www.gaskom.pl/allegro/photo/inne/wojtek/12.7.31.1_komora_wedzarnicza/wozek.jpg)
- komora o pojemności dwóch wózków wędzarniczych
- komora o wymiarach 1400x[zasłonięte]x2050 mm
- wymiary ogólne 1720x[zasłonięte]x2500 mm
- moc grzewcza 24 grzałki o łącznej mocy 48 kW
- dwubiegowy silnik o mocy 4.2/3.2 kW
- zasilanie 400 V
- panel sterujący umieszczony na skrzynce elektrycznej
- możliwość zaprogramowania do 99 programów
- w każdym programie możliwość do kilku kroków
- ustawienie temperatury batonu
- ustawienie czasu pracy procesu
- ustawienie wilgotności komory
- funkcja mycia komory
Wędzarnia wyposażona jest w dymogenerator z systemem zabezpieczającym przed zapaleniem zrębków wędzarniczych, system automatycznego mycia oraz wysokiej klasy sterownik mikroprocesorowy z możliwością rejestracji procesów. Dymogenerator wyposażony jest w system automatycznego podawania zrębków, a ich utlenianie odbywa się metodą bezogniową. Dane techniczne dymogeneratora
zasilanie - 230 V moc grzejna grzałki - 650 W zasilanie wodne - woda pitna temperatura otoczenia - min. 8 °C zrębki drzewne - z drewna liściastego o granulacji 2..4 mm i wilgotności względnej 30 %
Urządzenie sprawne technicznie! Przeprowadzono remont kapitalny wszystkich elementów komory i dymogeneratora. Zostały wymienione izolacja komory i wszystkie blachy wewnątrz komory oraz zostały wymienione wszystkie grzałki, uszczelki, łożyska, sterowanie. Stan techniczny jak i wizualny nie odbiega od nowej komory.
|