|
!!! PROMOCJA !!!
Przy zakupie 2 zestawów, 1 plaster kombucha XL GRATIS! 4 zestawy = 2 kombuche XL GRATIS!
(proszę o odpowiednią adnotację w formularzu dostawy, w przeciwnym razie gratis nie zostanie wysłany)
Instrukcje do hodowli mailowo na życzenie.
ZESTAW:
.
Kombucha
1 szt./1 plaster
+ STARTER do Kombuchy
Grzybek tybetański
1 porcja/łyżeczka
Algi morskie
1 porcja/czubata łyżeczka
+ niewielka ilość płynów do grzybka tyb. i alg
Wszystko wysyłane w woreczkach strunowych zapakowanych w torebki foliowe + koperta bąbelkowa ochronna.
Wysyłka od poniedziałku do czwartku rano (czwartek tylko priorytety)
Na innej aukcji dostępny napój herbaciany KOMBUCHA butelka 900ml w
4 wersjach smakowych:
MIÓD MALINA IMBIR NATURALNA
oraz
KOMBUCHA plaster w rozmiarze XXL + STARTER
Działanie Kombuchy (kombuczy) jest, dzięki własnościom adaptogennym, bardzo wszechstronne. Ma ona pozytywny wpływ nie tylko na fizjologię organizmu, ale także na jego sferę psychiczną.
Niektóre z korzyści są następujące:
- Zawiera probiotyki (przywraca mikroflorę jelit po antybiotykoterapi, wzmacnia system immunologiczny, hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych);
- Alkalizuje organizm (kwasica, czy zakwaszenie organizmu, która m.in. sprzyja przerostowi drożdży candida albicans, to obecnie plaga cywilizacyjna);
- Poprawia trawienie i wspomaga pracę wątroby i trzustki;
- Pobudza metabolizm;
- Wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej
- Łagodzi zaparcia;
- Detoksykuje organizm;
- Oczyszcza krew;
- Reguluje ciśnienie krwi;
- Reguluje poziom cholesterolu;
- Zapobiega miażdżycy;
- Zapobiega nowotworom;
- Łagodzi bóle głowy i migreny;
- Pobudza komórki do regeneracji;
- Zmniejsza kamienie nerkowe;
- Pomaga w zapaleniu pęcherza moczowego;
- Zawiera polifenole stanowiące grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które niszczą wolne rodniki powodujące starzenie się oraz raka;
- Poprawia wzrok;
- Zmniejsza wypryski – zmiękcza skórę;
- Przyspiesza gojenie się owrzodzeń;
- Zmniejsza siwienie włosów;
- Zmniejsza pragnienie alkoholu;
- Dodaje energii – pomaga w zespole przewlekłego/chronicznego zmęczenia;
- Wpływa kojąco na układ nerwowy (łagodzi bezsenność, poprawia koncentrację, zmniejsza objawy menopauzy);
- Bogata w przeciwutleniacze – niszczą wolne rodniki, które powodują starzenie oraz raka;
- Odbudowuje tkankę łączną – pomaga przy zapaleniu stawów, dnie, astmie, reumatyzmie.
Procedura przygotowania napoju według receptury opisanej przez Güntera W. Franka zakłada:
Niezbędne składniki:
Przygotowanie:
- Zagotuj wodę;
- Zaparz herbatę;
- Posłodź zaparzoną herbatę cukrem (70-100 g cukru na litr wody);
- Ostudź płyn do temperatury 20-25°C;
- Przelej płyn do naczynia, w którym będzie się odbywać proces fermentacji;
- Dodaj zaczyn – gotowy napój z Kombuchy (kombuczy) z poprzedniej fermentacji (10% w stosunku do całej ilości);
- Umieść w naczyniu kulturę grzyba Kombuchy (kombuczy);
- Przykryj naczynie oddychającym czystym materiałem przepuszczającym powietrze i zabezpiecz gumką;
- Umieść naczynie w ciemnym (z dala od bezpośredniego światła), przewiewnym i ciepłym miejscu na 7 do 10 dni (temp. 20°C – 30°C; temperatura idealna wynosi około 27 °C);
- Zatrzymaj fermentację poprzez wyjęcie kultury z napoju (stary grzyb, który może osiąść na dnie lub pływać w napoju lub być pod powierzchnią oraz nawą kulturę, która wytworzy się na powierzchni jako galaretowata substancja o kształcie wylotu naczynia);
- Grzyba opłucz w letniej wodzie i ponownie umieść w nowej herbacie z cukrem i zaczynem (warstwy z kolejnych fermentacji, które tworzą kulturę można rozdzielić i użyć do nowej fermentacji; z upływem czasu
najstarsze warstwy nabiorą ciemnego koloru i należy wtedy je usunąć);
- Otrzymany z fermentacji napój przelej przez sitko do butelek wypełniając je do samego brzegu i szczelnie zamknij oraz umieść w lodówce na min. 5 dni;
- Napój jest gotowy (najlepiej smakuje schłodzony) – SMACZNEGO.
Grzybek tybetański / kefirowy
Reguluje przemianę materii, hamuje wzrost komórek nowotworowych,wytwarza interferon zwalczający wirusy, leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy, działa oczyszczająco wspomagając detoksykację organizmu oraz łagodząc objawy alergii, wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych, reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi, leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki, stymuluje działanie układu odpornościowego, zbawiennie działa na nerki , pęcherz i przewody moczowe, leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym, leczy stany zapalne wytwarzając naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, hamuje i leczy infekcje grzybicze – drożdżyca narządów płciowych, grzybica stóp, wpływa pozytywnie na stan skóry, włosów i paznokci, eliminuje stany zmęczenia i wyczerpania, łagodzi skutki stresu, pomaga walczyć z bezsennością, zwiększa libido, hamuje proces starzenia się komórek, przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych (stosowany zewnętrznie).
Algi Morskie – Japońskie kryształy
Algi należy hodować w szklanym naczyniu.
1. Przygotowanie: - 2 łyżki kryształków; - 4-6 łyżeczek cukru (zależy kto jak słodki napój lubi); - kilka rodzynek (mogą być też suszone figi albo daktyle);
2. Produkty włożyć do szklanego naczynia i zalać 1 litrem zimnej wody mineralnej nie gazowanej lub przegotowaną. Przykryć naczynie gazą. Odstawić w jasnym miejscu na 24 godziny. 3. Codziennie zlewać wodę przez plastikowe sitko, algi dokładnie przepłukać (najlepiej pod bieżącą wodą), zalać ponownie 1 litrem wody z rozpuszczonym w niej cukrem. 4. Rodzynki należy wymieniać raz na tydzień. 5. Codziennie pić zlaną wodę. W przypadku nie zużycia nie należy wylewać wody, lecz stosować ją do mycia rąk, przemycia twarzy, moczenia nóg.
6. UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻYWANIE METALOWYCH H PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG.
ZASTOSOWANIE:
Kuracja powinna potrwać 5 - 6 miesięcy.
Kryształy stosuje się do leczenia: wysokiego ciśnienia. dolegliwości sercowych, nerwic, wszystkich schorzeń wewnętrznych oraz schorzeń skórnych.
Po zakończeniu kuracji należy kryształy pielęgnować, a nie zużytą wodę wylewać.
Algi morskie, to wodne rośliny jednokomórkowe, które filtrując wodę, wzbogacają ją w cenne mikroelementy. Napój z alg ma zbawienny wpływ na nasz organizm, odmładza i upiększa, wspomaga odchudzanie poprzez wnikanie do komórek tłuszczowych. Algi biorą również udział w procesie detoksykacji organizmu, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Używane do produkcji domowych kosmetyków poprawiają gładkość i elastyczność skóry oraz zwalczają wolne rodniki atakujące naszą skórę.
SKUTECZNE - PRZY SCHORZENIACH:
dolegliwości układu nerwowego, wrzody wewnętrzne, bronchit, skleroza, zawały serca, woreczek żółciowy, wątroba i nerki, żółtaczka zakaźna, żołądek i jelita, biegunki, zaparcia, anemia, różnego rodzaju wysypki, egzemy, łuszczyca.
Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach, dzięki czemu uzdrawiają i przedłużają życie.
DOZOWANIE:
nadpobudliwość nerwowa - l litr dziennie wrzody żołądka - l litr dziennie astma i bronchit - l litr dziennie (przy astmie należy używać dłuższy okres czasu) anemia i białaczka - l litr dziennie (w cięższych przypadkach 2 litry dziennie) wysypki i egzemy - 0,5 litra dziennie (oraz zewnętrznie natrzeć algami i czekać aż wyschnie) zapalenie pęcherza - l litr dziennie schorzenia nerek - l litr dziennie schorzenia woreczka żółciowego - l litr dziennie (po 2-6 tygodniach zaleczone) nadciśnienie - l litr dziennie normalizuje ciśnienie.
W przypadku schorzeń rąk i twarzy, myć je rano wodą z alg;
JĘZYK NAUKOWY
Mają formę dość kruchych "kryształków" o sporej przejrzystości, łatwo barwiących się w sokach bogatych w intensywne barwniki (np. sok z ciemnych winogron). Masa "kryształków", czyli kolonia bakteryjno-drożdżowa, jest zbudowana głównie z dekstranu - polisacharydu powstałego z cząsteczek glukozy.
Jako produkt uboczny metabolizmu tych symbiotycznie żyjących bakterii i drożdży powstaje z posłodzonej wody, soków owocowych i suszonych owoców orzeźwiający napój - kefir wodny. Zawiera m.in. dwutlenek węgla, alkohol etylowy i kwas mlekowy. Można go z powodzeniem otrzymywać w warunkach domowych. Produkowany jest również na skalę przemysłową na bazie soku z owoców czarnego bzu pod nazwą Carpe Diem.
Kefir wodny jest uważany za napój korzystny dla zdrowia, m.in. zwiększający odporność organizmu. Zdaniem niektórych użytkowników korzystne jest także wykonywanie okładów z kefiru albo przemywanie nim skóry (np. w celu łagodzenia łojotoku). Leczy również różne choroby ciała i choroby powstające z winy bakterii.
Zapraszam do zakupu !
:)
|
|