Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kombucha STARTER Grzybek tybetański Algi POBRANIE!

19-01-2015, 16:09
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 13.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 13.99 zł     
Użytkownik sprzedam_kupie1
numer aukcji: 4977566701
Miejscowość net
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 107   
Koniec: 19-01-2015 15:29:43

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

!!! PROMOCJA !!!

Przy zakupie 2 zestawów, 1 plaster kombucha XL  GRATIS!
4 zestawy = 2 kombuche  
XL GRATIS!

(proszę o odpowiednią adnotację w formularzu dostawy, w przeciwnym razie gratis nie zostanie wysłany) 

ZESTAW:
.
Kombucha
1 szt./plaster

+ STARTER do Kombuchy
 
Grzybek tybetański
1 porcja/1 łyżeczka
+ niewielka ilość płynu
 
Algi morskie
1 porcja/1 czubata łyżeczka
+ niewielka ilość płynu i rodzynek
 
 


Wszystko wysyłane w woreczkach strunowych zapakowanych w torebki foliowe + koperta bąbelkowa ochronna.

Wysyłka od poniedziałku do czwartku rano
(czwartek tylko priorytety)





 

Właściwości zdrowotne Kombuchy

Działanie Kombuchy (kombuczy) jest, dzięki własnościom adaptogennym, bardzo wszechstronne. Ma ona pozytywny wpływ nie tylko na fizjologię organizmu, ale także na jego sferę psychiczną.

 

 

Niektóre z korzyści są następujące:

  • Zawiera probiotyki (przywraca mikroflorę jelit po antybiotykoterapi, wzmacnia system immunologiczny, hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych);
  • Alkalizuje organizm (kwasica, czy zakwaszenie organizmu, która m.in. sprzyja przerostowi drożdży candida albicans, to obecnie plaga cywilizacyjna);
  • Poprawia trawienie i wspomaga pracę wątroby i trzustki;
  • Pobudza metabolizm;
  • Wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej
  • Łagodzi zaparcia;
  • Detoksykuje organizm;
  • Oczyszcza krew;
  • Reguluje ciśnienie krwi;
  • Reguluje poziom cholesterolu;
  • Zapobiega miażdżycy;
  • Zapobiega nowotworom;
  • Łagodzi bóle głowy i migreny;
  • Pobudza komórki do regeneracji;
  • Zmniejsza kamienie nerkowe;
  • Pomaga w zapaleniu pęcherza moczowego;
  • Zawiera polifenole stanowiące grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które niszczą wolne rodniki powodujące starzenie się oraz raka;
  • Poprawia wzrok;
  • Zmniejsza wypryski – zmiękcza skórę;
  • Przyspiesza gojenie się owrzodzeń;
  • Zmniejsza siwienie włosów;
  • Zmniejsza pragnienie alkoholu;
  • Dodaje energii – pomaga w zespole przewlekłego/chronicznego zmęczenia;
  • Wpływa kojąco na układ nerwowy (łagodzi bezsenność, poprawia koncentrację, zmniejsza objawy menopauzy);
  • Bogata w przeciwutleniacze – niszczą wolne rodniki, które powodują starzenie oraz raka;
  • Odbudowuje tkankę łączną – pomaga przy zapaleniu stawów, dnie, astmie, reumatyzmie.

 

 

 

  

Przepis na napój z kombuchy

Procedura przygotowania napoju według receptury opisanej przez Güntera W. Franka zakłada:

Niezbędne składniki:


    Przygotowanie:

    1. Zagotuj wodę;
    2. Zaparz herbatę;
    3. Posłodź zaparzoną herbatę cukrem (70-100 g cukru na litr wody);
    4. Ostudź płyn do temperatury 20-25°C;
    5. Przelej płyn do naczynia, w którym będzie się odbywać proces fermentacji;
    6. Dodaj zaczyn – gotowy napój z Kombuchy (kombuczy) z poprzedniej fermentacji (10% w stosunku do całej ilości);
    7. Umieść w naczyniu kulturę grzyba Kombuchy (kombuczy);
    8. Przykryj naczynie oddychającym czystym materiałem przepuszczającym powietrze i zabezpiecz gumką;
    9. Umieść naczynie w ciemnym (z dala od bezpośredniego światła), przewiewnym i ciepłym miejscu na 7 do 10 dni (temp. 20°C – 30°C; temperatura idealna wynosi około 27 °C);
    10. Zatrzymaj fermentację poprzez wyjęcie kultury z napoju (stary grzyb, który może osiąść na dnie lub pływać w napoju lub być pod powierzchnią oraz nawą kulturę, która wytworzy się na powierzchni jako galaretowata substancja o kształcie wylotu naczynia);
    11. Grzyba opłucz w letniej wodzie i ponownie umieść w nowej herbacie z cukrem i zaczynem (warstwy z kolejnych fermentacji, które tworzą kulturę można rozdzielić i użyć do nowej fermentacji; z upływem czasu
      najstarsze warstwy nabiorą ciemnego koloru i należy wtedy je usunąć);
    12. Otrzymany z fermentacji napój przelej przez sitko do butelek wypełniając je do samego brzegu i szczelnie zamknij oraz umieść w lodówce na min. 5 dni;
    13. Napój jest gotowy (najlepiej smakuje schłodzony) – SMACZNEGO.

       


      Grzybek tybetański / kefirowy 


       

       

       Reguluje przemianę materii, hamuje wzrost komórek nowotworowych,wytwarza interferon zwalczający wirusy, leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy, działa oczyszczająco wspomagając detoksykację organizmu oraz łagodząc objawy alergii, wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych, reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi, leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki, stymuluje działanie układu odpornościowego, zbawiennie działa na nerki , pęcherz i przewody moczowe, leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym, leczy stany zapalne wytwarzając naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, hamuje i leczy infekcje grzybicze – drożdżyca narządów płciowych, grzybica stóp, wpływa pozytywnie na stan skóry, włosów i paznokci, eliminuje stany zmęczenia i wyczerpania, łagodzi skutki stresu, pomaga walczyć z bezsennością, zwiększa libido, hamuje proces starzenia się komórek, przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych (stosowany zewnętrznie).

       

       

       

       

       

       

      Algi Morskie – Japońskie kryształy

       

       


       

      Algi należy hodować w szklanym naczyniu.

      1. Przygotowanie:
      - 2 łyżki kryształków;
      - 4-6 łyżeczek cukru (zależy kto jak słodki napój lubi);
      - kilka rodzynek (mogą być też suszone figi albo daktyle);

      2. Produkty włożyć do szklanego naczynia i zalać 1 litrem zimnej wody mineralnej nie gazowanej lub przegotowaną. Przykryć naczynie gazą. Odstawić w jasnym miejscu na 24 godziny.
      3. Codziennie zlewać wodę przez plastikowe sitko, algi dokładnie przepłukać (najlepiej pod bieżącą wodą), zalać ponownie 1 litrem wody z rozpuszczonym w niej cukrem.
      4. Rodzynki należy wymieniać raz na tydzień.
      5. Codziennie pić zlaną wodę. W przypadku nie zużycia nie należy wylewać wody, lecz stosować ją do mycia rąk, przemycia twarzy, moczenia nóg.

      6. UWAGA!!! BRAK CUKRU I RODZYNEK ORAZ UŻYWANIE METALOWYCH

      H PRZEDMIOTÓW SPOWODUJE ZNISZCZENIE ALG.

       


      ZASTOSOWANIE: 

      Kuracja powinna potrwać 5 - 6 miesięcy. 

      Kryształy stosuje się do leczenia: wysokiego ciśnienia. dolegliwości sercowych, nerwic, wszystkich schorzeń wewnętrznych oraz schorzeń skórnych. 

      Po zakończeniu kuracji należy kryształy pielęgnować, a nie zużytą wodę wylewać. 

       

      Algi morskie, to wodne rośliny jednokomórkowe, które filtrując wodę, wzbogacają ją w cenne mikroelementy. Napój z alg ma zbawienny wpływ na nasz organizm, odmładza i upiększa, wspomaga odchudzanie poprzez wnikanie do komórek tłuszczowych. Algi biorą również udział w procesie detoksykacji organizmu, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Używane do produkcji domowych kosmetyków poprawiają gładkość i elastyczność skóry oraz zwalczają wolne rodniki atakujące naszą skórę.

       

      SKUTECZNE - PRZY SCHORZENIACH: 

      dolegliwości układu nerwowego, wrzody wewnętrzne, bronchit, skleroza, zawały serca, woreczek żółciowy, wątroba i nerki, żółtaczka zakaźna, żołądek i jelita, biegunki, zaparcia, anemia, różnego rodzaju wysypki, egzemy, łuszczyca. 

      Algi zapobiegają procesom gnilnym materii w jelitach, dzięki czemu uzdrawiają i przedłużają życie. 

      DOZOWANIE: 

      nadpobudliwość nerwowa - l litr dziennie
      wrzody żołądka - l litr dziennie
      astma i bronchit - l litr dziennie (przy astmie należy używać dłuższy okres czasu)
      anemia i białaczka - l litr dziennie (w cięższych przypadkach 2 litry dziennie)
      wysypki i egzemy - 0,5 litra dziennie (oraz zewnętrznie natrzeć algami i czekać aż wyschnie)
      zapalenie pęcherza - l litr dziennie
      schorzenia nerek - l litr dziennie
      schorzenia woreczka żółciowego - l litr dziennie (po 2-6 tygodniach zaleczone)
      nadciśnienie - l litr dziennie normalizuje ciśnienie. 

      W przypadku schorzeń rąk i twarzy, myć je rano wodą z alg;

       

      JĘZYK NAUKOWY

      Japońskie kryształy - mikroorganizmy zdolne do fermentacji, będące koloniami bakterii (Lactobacillus, Streptococcus, a także Pediococcus i Leuconostoc) i drożdży (Saccharomyces, Candida, Kloeckera i prawdopodobnie jeszcze co najmniej dwa gatunki).

      Mają formę dość kruchych "kryształków" o sporej przejrzystości, łatwo barwiących się w sokach bogatych w intensywne barwniki (np. sok z ciemnych winogron). Masa "kryształków", czyli kolonia bakteryjno-drożdżowa, jest zbudowana głównie z dekstranu - polisacharydu powstałego z cząsteczek glukozy.

      Jako produkt uboczny metabolizmu tych symbiotycznie żyjących bakterii i drożdży powstaje z posłodzonej wody, soków owocowych i suszonych owoców orzeźwiający napój - kefir wodny. Zawiera m.in. dwutlenek węgla, alkohol etylowy i kwas mlekowy. Można go z powodzeniem otrzymywać w warunkach domowych. Produkowany jest również na skalę przemysłową na bazie soku z owoców czarnego bzu pod nazwą Carpe Diem.

      Kefir wodny jest uważany za napój korzystny dla zdrowia, m.in. zwiększający odporność organizmu. Zdaniem niektórych użytkowników korzystne jest także wykonywanie okładów z kefiru albo przemywanie nim skóry (np. w celu łagodzenia łojotoku). Leczy również różne choroby ciała i choroby powstające z winy bakterii.