przedmiotem aukcji jest:
KOMBUCHA - grzyb herbaciany + starter 50 ml
hodowany na zielonej,czerwonej lub czarnej herbacie i wodzie z filtra RO
+
GRZYBEK TYBETAŃSKI - hodowany na swojskim mleku - 1 łyżeczka
kombuchę i grzybka wysyłam od poniedziałku do środy , aby nie "leżakowały" na poczcie przez weekend
(wysyłka w środę pod warunkiem,że zakup zostanie dokonany i pieniążki wpłyną do wtorku włącznie).
Do przesyłki dołączam ulotki z opisem hodowli.
Kombucha składa się z bakterii i specjalnej kultury drożdży, żyjących ze sobą w symbiozie.
Organizm ten fermentuje posłodzoną herbatę tworząc napój z kombuchy.
Po wypiciu tego napoju czujemy się orzeźwieni i wzmocnieni. Kombucha stała się środkiem zapobiegającym wielu chorobom.
-wzmacnia organizm
-zapobiega przeziębieniom
-hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych
-reguluje przemianę materii
-reguluje ciśnienie krwi
-odtruwa organizm
-wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej
-zmniejsza objawy menopauzy
-dodaje siły i poprawia koncentrację
-wzmacnia organy:serce,oczy,stawy,skórę oraz włosy
-łagodzi objawy reumatyzmu
-zmniejsza ryzyko nowotworów
-przyspiesza perystaltykę jelit
-wpływa kojąco na układ nerwowy
-przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami
-pomaga w leczeniu łuszczycy
-zmniejsza poziom cholesterolu
-łagodzi objawy migreny
GRZYBEK TYBETAŃSKI - ziarno kefirowe
Historia cudownego grzybka zaczyna się w górach Kaukazu.Został odkryty przez przypadek przy produkcji zsiadłego mleka.
Ludność Kaukazu należy do długowiecznych, dożywają w zdrowiu bardzo sędziwego wieku, 100-115 lat nie należy do rzadkości.
Prawdopodobnie grzybek trafił do Polski za sprawą profesora,który przez 5 lat mieszkał w Indiach. W tym czasie bardzo ciężko zachorował na raka wątroby. Opiekował się nim tybetański mnich dając mu do picia grzybek z mleka. Do kraju wrócił zdrowy ze szczepem cudownego eliksiru.
Kurację grzybkiem stosujemy przez 20 dni, pijemy go najlepiej przed snem. Po tym czasie robimy 10-cio dniową przerwę.
Cykl taki możemy powtarzać przez dłuższy okres czasu, nawet parę lat. Robienie przerw nie jest konieczne, ale organizm może się uodpornić na działanie grzybka, więc po przerwie substancje lecznicze działają lepiej.
Właściwości lecznicze:
- reguluje przemianę materii, zapobiega zaparciom
- obniża poziom złego cholesterolu
- wspomaga leczenie serca
- wytwarza naturalne antybiotyki
- hamuje wzrost komórek rakowych
- leczy choroby przewodu pokarmowego
- łagodzi skutki stresu, eliminuje zmęczenie, wyczerpanie
- zwiększa libido
- opóźnia proces starzenia się komórek
- pomaga walczyć z bezsennością
- zewnętrznie: pomaga na oparzenia słoneczne
- dostarcza wiele witamin
Hodowla grzybka:
1 łyżeczka grzybka
150 ml mleka (niegotowanego)
słoik
plastikowa lub drewniana łyżka (nie mogą być metalowe)
sitko plastikowe
gaza
Zalać grzybka mlekiem w słoiku, przy pomocy gumki,zabezpieczyć słoik gazą.
Po 24 godzinach przemieszać i przecedzić przez sitko.
Grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą.
Ponownie umieścić grzybka w słoiku i zalać mlekiem na 24 godziny.
Optymalna temperatura dla grzybka to 18-20*C, czyli temp. pokojowa.
Dla urozmaicenia smaku możemy dodać do kefiru sezonowe owoce...
Uwaga! nie używamy metalowych przedmiotów...
|