|
Probiotyki
zwane również czynnościową żywnością – podawane doustnie wyselekcjonowane kultury bakteryjne lub drożdży, najczęściej bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus), których zadaniem jest korzystne dla zdrowia działanie w przewodzie pokarmowym poprzez immunomodulację oraz zachowywanie prawidłowej flory fizjologicznej.
Na pozostałych moich aukcjach dostępne inne kombinacje. Wraz z Napojem otrzymacie Państwo e-mailem przydatne i wiarygodne informacje na temat stosowania i dawkowania napoju. Serdecznie zachęcam do zakupu. W razie pytań proszę o kontakt poprzez formularz allegro. WYSYŁKA: Paczki wysyłam w poniedziałki i wtorki.
NA INNYCH MOICH AUKCJACH:
(Niektóre smaki dostępne są tylko sezonowo)
|
|
Napój Kombucha Z MIĘTĄ
Świeży niepasteryzowany napój z kombuchy 1 litr wysyłany w ciemnej plastikowej butelce z czerwonej herbaty BIO ACTIVE PU-ERH (75% czerwona 25% czarna) z zielem mięty
Posiadam napój z kombuchy, który robię dla swojej rodziny i przyjaciół. Ponieważ nie jestem w stanie zużyć całości chętnie podzielę się nim z innymi. Prowadzę fermentację kontynuowaną, co oznacza, że napój jest zlewany na bieżąco wedle potrzeb.
WŁAŚCIWOŚCI HERBATY CZERWONEJ PU ERH: "MORDERCA TŁUSZCZU"
- Wspomaga odchudzanie (wspomaga pracę wątroby, pobudza trawienie)
- Powoduje spadek wagi, dzięki temu, iż zmniejsza wchłanianie tłuszczów w jelitach
- Wyrównuje cholesterol
- Obniża ciśnienie krwi, uspokaja
- Pomocna, po spożyciu alkoholu (obniża jego poziom we krwi), łagodzi
skutki spożycia alkoholu
- Normalizuje masę ciała
- Gasi pragnienie
- Wzmacnia organizm
- Poprawia pamięć
- Zawiera cynk, mangan, selen i witaminę C.
Kombucha wzmacnia działanie herbaty
o kombuchy... Kombucha - SCOBY (Symbiotic Colony Of Bacteria and Yeasts) składa się z bakterii i specjalnej kultury drożdży współistniejących w związku symbiotycznym. SCOBY ze względu na swój wygląd jest nazywany również grzybem. Orzeźwiający i zdrowotny napój z kombuchy powstaje poprzez przefermentowanie herbaty z cukrem za pomocą "grzyba" kombuchy. Gotowy napój jest orzeźwiający, ma smak słodko-kwaśny, lekko gazowany, podobny do cydru (jabłecznika). Napój z kombuchy ma właściwości probiotyczne. Jest napojem żywym, co oznacza, że zawiera żywe kultury bakterii. Najważniejsze bakterie i drożdże występujące w kumbuchy to:
bakterie:
- Acetobacter xylinum
- Acetobacter xylinoides
- Gluconobacter bluconicum
- Acetobacter aceti
- Acetobacter pasteurianum
grzyby i drożdże:
- Schizosaccharomyces pombe
- pochodzenia Apiculatus
- Saccharomycodes ludwigii
- Pichia fermentans
- Mycoderma
Schizosaccharomyces, w przeciwieństwie do drożdży domowych (Saccharomyces), rozmnażają się poprzez podział poprzeczny. Prawdopodobnie właśnie dlatego chorzyna Candida Albicans mogą swobodnie pić Kombuchę.
Właściwiści Kombuchy...
- wzmacnia układ immunologiczny,
- pomaga w zwalczaniu łuszczycy,
- pomaga w zapobieganiu przeziębień,
- mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,
- reguluje przemianę materii,
- reguluje ciśnienie krwi,
- odtruwa organizm,
- wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,
- przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,
- cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone, dzięki czemu są lepiej
spożytkowane przez organizm (tłuszcze się spalają, a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej),
- zmniejsza objawy menopauzy,
- dodaje siły i poprawia koncentrację,
- wzmacnia organy, serce, siłę widzenia ,stawy, skórę oraz włosy,
- łagodzi objawy reumatyzmu,
- zmniejsza ryzyko nowotworów,
- efektywnie pobudzanie śliny i soków trawiennych w żołądku i trzustce przyspieszając
perystaltykę jelit,
- wpływa kojąco na układ nerwowy,
- skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,
- pomaga w leczeniu astmy,
- zmniejsza poziom cholesterolu,
- łagodzi objawy migreny.
|