Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KOMBUCHA- GRZYB HERBACIANY -GRZYBEK+STARTER TANIO

23-01-2012, 10:12
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 9.50 zł      Aktualna cena: 9.50 zł     
Użytkownik girena2
numer aukcji: 2035898101
Miejscowość GMINA KUTNO
Kupiono sztuk: 4    Licytowało: 3    Wyświetleń: 98   
Koniec: 17-01-2012 21:51:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ZAPRASZAM NA INNE MOJE AUKCJE, WIELE CIEKAWYCH PRODUKTÓW .
O JAKOŚCI MOICH PRODUKTÓW ŚWIADCZY 100% POZYTYWNYCH KOMENTARZY

 

WITAM NA MOJEJ AUKCJI ! ZAPRASZAM DO ZAKUPU

KOMBUCHY -GRZYBKA HERBACIANEGO

CENA - 9,50 ZŁ

WAGA - 200 G

 

NA INNEJ MOJEJ AUKCJI GRZYBEK TYBETAŃSKI + ALGI( ZESTAW)


Kombucha popularnie zwana grzybkiem herbacianym od wieków pomaga ludziom w utrzymaniu dobrego zdrowia i kondycji .Zmienia herbatę i cukier w orzeźwiający zdrowy napój. Oczyszcza krew, działa wzmacniająco na organizm, leczy wiele schorzeń, pielęgnuje urodę, odchudza.

Kombucha składa się z bakterii i specjalnej kultury drożdży żyjących ze sobą w symbiozie. Fermentuje posłodzoną herbatę tworząc napój. Po wypiciu tego napoju czujemy się orzeźwieni i wzmocnieni.

Napój z kombuchy oprócz wspaniałego smaku ,przypominającego sok jabłkowy) posiada następujące właściwości:

-wzmacnia układ immunologiczny,

-pomaga w zwalczaniu łuszczycy,

-pomaga w zapobieganiu przeziębień,

-mikroflora kombuchy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych,

-reguluje przemianę materii,

-reguluje ciśnienie krwi,

-odtruwa organizm,

-wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej,

-przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,

-cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone, dzięki czemu są lepiej spożytkowane przez organizm (tłuszcze się spalają, a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej),

-zmniejsza objawy menopauzy,

-dodaje siły i poprawia koncentrację,

-wzmacnia organy, serce, siłę widzenia ,stawy, skórę oraz włosy,

-łagodzi objawy reumatyzmu,

-zmniejsza ryzyko nowotworów,

-efektywnie pobudzanie śliny i soków trawiennych w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit,

-wpływa kojąco na układ nerwowy,

-skutecznie przywraca mikroflorę jelit po leczeniu antybiotykami,

-pomaga w leczeniu astmy,

-zmniejsza poziom cholesterolu,

-łagodzi objawy migreny.


HODOWLA GRZYBKA HERBACIANEGO

- grzybek kombucha,
- 100 ml startera,- ciecz z poprzedniej fermentacji Kombuchy, który ułatwi i przyspieszy proces fermentacji (jeżeli nie posiada się starej cieczy krok ten można swobodnie ominąć),

-1 łyżeczka/torebka herbaty, ( zielonej lub czarnej)
- 800 ml wody,
-100-125 g cukru,-gaza i gumka (do nakrycia słoja).

PRZYGOTOWANIE

1 Zagotuj wodę i zaparz herbatę,

2. Dodaj cukier.

3. Całość wychłodź do temperatury pokojowej.

4. Włóż grzyba herbacianego do przestudzonej herbaty gładką stroną do góry.

5. Dolej starter

6. Nakryj słój gazą i umocuj gumką (grzyb musi oddychać, ale powinno się go chronić przed zanieczyszczeniami).

7. Pozostaw całość na 8 do 12 dni w temperaturze pokojowej (temperatura optymalna to 23°C, jeśli jest za zimno dojrzewanie napoju trwa dłużej).

8. Napój jest dojrzały, jeśli po poruszeniu słoja nie musuje tzn. nie podnoszą się pęcherzyki.

9. Napój możesz spróbować używając do tego celu czystej łyżki (stwierdzamy czy jest dojrzały).

10. Przefiltruj dojrzały napój przy pomocy filtra do kawy i przechowuj w lodówce.Umyj grzyba letnią wodą, aby usunąć wszystkie brązowe skazy.Rozpocznij nowy cykl produkcji zaczynając od punktu nr 1.


PRZECHOWYWANIE

Gotowy napój z kombuchy należy przefiltrować, przelać do butelek i przechowywać w lodówce. (jeżeli napój nie jest chłodzony, tworzą się szybko skazy, które ograniczają jego spożywanie, gdy skazy się pojawią należy ponownie przefiltrować napój. Schłodzenie jest też wskazane, aby nie postępowała fermentacja, która mogłaby spowodować skiśnięcie napoju.)


DAWKOWANIE:
Picie kombuchy należy zaczynać od niewielkich dawek, powoli je zwiększając z każdym tygodniem. Na początku jedna łyżka stołowa trzy razy dziennie w zupełności wystarczy. Ogólną zasadą jest zaczynanie od małych ilości i systematyczne ich zwiększanie lub przerwanie spożywania np. na jeden dzień w przypadku złej tolerancji napoju.

OCET Z KOMBUCHY
Czasami zdarza się zapomnieć o grzybku ale on nadal prowadzi fermentację przez dłuższy czas. Rezultatem takiej długiej fermentacji będzie ocet z Kombuchy, który można używać tak jak każdy inny ocet winny.

ZAPRASZAM NA MOJE AUKCJE, SĄ TAM PRODUKTY POPRAWIAJĄCE ZDROWIE, POMAGAJĄCE W ODCHUDZANIU, LECZĄCE WĄTROBĘ, DODAJĄCE MŁODOŚCI, BLASKU URODZIE ORAZ WITALNOŚCI CIAŁU


KUPUJĄC NA MOICH AUKCJACH KOSZT WYSYŁKI JEST WSPÓLNY
DLA WSZYSTKICH PRODUKTÓW

PROSZĘ DODAĆ WAGĘ ZAKUPIONYCH PRODUKTÓW I ZAPŁACIĆ
WEDŁUG CENNIKA:
OD 100 G - DO 450 G -- 6,00 ZŁ/ 7,50 zł
OD 500 G - DO 1950 G -- 10,00 ZŁ/13,50 zł
POWYŻEJ 2 KG PACZKA POCZTOWA EKONOMICZNA -- 14,00 ZŁ/ 16 zł


Zawsze chętnie udzielę informacji telefonicznej 603 [zasłonięte] 149

KOMBUCHĘ wysyłam PRIORYTETEM od poniedziałku do środy, aby nie leżała przez weekend na poczcie

Nie wysyłam za pobraniem


KOMBUCHA- GRZYB HERBACIANY -GRZYBEK+STARTER TANIO


Dodano 2[zasłonięte]011-10 19:49

 

SZANOWNI KLIENCI! W PRZYPADKU ZOSTAWIENIA AWIZO PRZEZ LISTONOSZA PRZESYŁKĘ PROSZĘ ODEBRAĆ W TYM DNIU LUB NAJPÓŹNIEJ NA DRUGI DZIEŃ. W INNYM PRZYPADKU, NIE ODPOWIADAM ZA JAKOŚĆ PRZESYŁKI